Hlavní obsah

Nákupy v Miláně? Provedeme vás!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Letenka do Milána je velmi levnáFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva blížící se prodloužené víkendy za sebou slibují dostatek volna... Co si udělat radost a zajet se podívat do města módy - Milána? Počasí je tam super a hlavně můžete ukojit svou nakupovací vášeň v mnoha módních obchodech v různých cenových hladinách! Kromě nich si můžete prohlédnout třeba milánskou katedrálu, nebo uměleckou čtvrť Navigli.

Článek

Letecky a pak autobusem

Nejjednodušeji a také nejlevněji se do Milána dostanete letecky. Pokud si letenku pořídíte v dostatečném předstihu, může vás přijít na pouhých několik set korun. Radím vám ale, abyste se dobře podívaly na datum odletu a při koupi letenky na poslední chvíli se vám tak cesta neprodražila o pěkných pár tisíc, jako se to nedávno stalo mně. Za tuto cenu se nedostanete na hlavní milánské letiště, ale na o něco vzdálenější Malapensu, či do Bergama. To vám ale nemusí vadit, protože autobusy do centra Milána odjíždějí každou chvíli a za cestu zaplatíte kolem osmi euro.

Západní metropole

Pokud jste někdy navštívily italský jih, zapomeňte na něj. Miláno je čistě západní město s čistými ulicemi, dopravou jezdící na čas a plné uspěchaných byznysmenů. Autobusem z letiště se dopravíte k hlavnímu milánskému nádraží, které vás asi bude šokovat svou monumentalitou. Není se čemu divit - nechal jej vystavět ve své „zlaté" éře Mussolini. Kolem nádraží se nachází spousta hotelů a určitě je výhodné se ubytovat právě zde. Dvoulůžkový pokoj se snídaní vás přijde na přijatelných 80 euro na den.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Miláno a památky

Nejvýznamnější dominantou Milána je jeho katedrála Il Duomo. Ta je pozoruhodná i tím, že je v Itálii výjimečná - gotických památek zde totiž mnoho nenajdete. Prohlídka katedrály je zdarma a od ní již můžete pokračovat pěšky po Galleria Vittorio Emanuele, což je luxusní nákupní pasáž. Zde můžete nakoupit takřka vše, či se jen zasněně dívat do výkladů butiků těch nejslavnějších světových návrhářů. Příjemnou procházkou se pak dostanete na náměstí u nejznámější italské a také světové opery - La Scala. Až si památku dostatečně prohlédnete, pokračujete dále a ocitnete se u milánského hradu. V Milánu dříve vládnul mocný rod Vischontiů, ze kterého pochází také známý režisér Luchcino Vischonti.

Určitě vás zaujme také množství koček, které se všude líně povalují. Pokud jste umělecky zaměřená duše, můžete projít hradem a navštívit Trienale, kde najdete soudobé umění. V Miláně lze také shlédnout skvost světového umění - Da Vinciho Poslední večeře páně. Tento světoznámý obraz je uložen v kostele Santa Maria delle Grazie a pro jeho prohlídku je třeba se pár dnů předem objednat. Čtvrtí, kterou vám rozhodně doporučujeme k prohlídce, jsou Navigli. Půvabná čtvrť je protkána kanály, takže připomíná Benátky. Zároveň jde o čtvrt uměleckou, kde vystavují malíři svá díla.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Santa Maria delle Grazie je památkou UNESCOFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Miláno a noční život

Pokud nejste celodenním trmácením unaveny, rozhodně není důvod, proč lehat do peřin! Přímo v centru město to sice tak netepe, ale stačí se nechat odvézt za deset euro třeba do klubu Hollywood do okrajových částí Milána. Vstup do klubu vás přijde zhruba na dvacet pět euro a místní drinky také nepatří k nejlevnějším. Zato ale zjistíte, jak se baví místní zlatá mládež a je celkem pravděpodobné, že nějaký milý Ital vás na nějaký ten osvěžující nápoj pozve!

Související témata:

Načítám