Hlavní obsah

Nejlepší vtipy o sexu

Foto: Thinkstock

Sex je vážná věc, ale berme ho s humoremFoto: Thinkstock

Reklama

Vybafl na vás lechtivý vtípek? A zasmála jste se mu? Pak jste jedna z mála žen, která pochopí humor! Asi je vám jasné, že anekdoty vždy spojovala hlavně erotika!

Článek

Vtipů, narážek o sexu a dvojsmyslných hlášek jsou dnes plné hospody. Kdo by neznal třeba tuhle: Co se stane blondýně, když spadne z koně? Uhodí se hlavou o noční stolek!Kdy ale vzniklo něco takového, jako je úsměvná historka dotýkající se intimity?

Již například v Dekameronu od Boccaccia (1348), konkrétně ve druhé povídce sedmého dne, se objevuje báchorka postavená na zaklínění osoby tak, že její bezmoc svádí ke zneužití druhou osobou. Lechtivé anekdoty nejvíce rozpitvával Freud, který k nim následně dovysvětlovával pointy pro méně chápavé, které ale absolutně zabíjely jejich účel.

Ženy vtipům nerozumí!?

Sbírka přisprostlých vtípků z roku 1969 autora Gershona Legmana, která vznikala tři desetiletí, aspoň obsahuje vcelku jednoduché příběhy typu:

Hotelový poslíček byl nařčen, že znásilnil pokojskou, a to tak, že jí ve chvíli, kdy se vykláněla ven, aby se podívala na jakýsi průvod, skřípl v okně hlavu, aby se nemohla uhnout, a zezadu se jí zmocnil. „Proč jste nevolala o pomoc?“ tázal se soudce. „Tedy, Ctihodnosti, nechtěla jsem, aby si někdo myslel, že provolávám slávu průvodu republikánů!(Jestli vám to nepřipadá vtipné, bude se vám líbit názor Freuda, že ženy mívají pro humor pochopení mnohem vzácněji než muži. Nebylo by od věci toto tvrzení vyvrátit vyvěšením několika vtipů pod článkem.)

Smějete se vtipům? Nejste dáma!

Dříve byla za dámu považována taková žena, která se nad přisprostlým vtipem podivila, aby tak uchránila svoji čest. Musela se tvářit, že pointě absolutně nerozumí, což by dnes šlo zřejmě těžko. Kdo by koutkem necuknul třeba u následujících gagů?

Pacientka doktorovi: „Polib mě, miláčku.“ Doktor: „Políbit vás? Můj bože! Kdybych vás políbil, dostal bych se do příšerné šlamastyky! Před lékařskou komoru! Vzali by mi diplom! Přišel bych o obživu! (Na chvilku se zamyslí.) Když se to tak vezme, vlastně bych s vámi v té posteli vůbec neměl být!“

„Poslyšte, doktore, mohl byste mi říct, proč by moje žena měla mít malýho, když jsme spolu teprve šest měsíců?“ „Ale jistě, u toho prvního se to stává často, pak už nikdy!" (Rok 1820)

Foto: Thinkstock

Také vás dokáže vtip odbourat?Foto: Thinkstock

Legrace národu vždy zůstane

Všeobecně se všechny lékařské vtipy s nádechem erotiky těšily oblibě již dlouho před tím, než se leckdo z nás narodil. I když je pravdou, že rané anekdoty nevynikaly takovými zápletkami jako dnes, a vlastně ani nebyly moc k smíchu. Ty lechtivé spojovala výrazná podobnost mezi sebou a také neustálé opakování zápletek. Však oni si ale lidé poradili. Stačí chodit do hospody na pivo, a hned odejdete o hrstku úžasných sexistických báchorek bohatší, neboť s dobou se vtipy „vytunily“ na zcela jinou úroveň. Posuďte samy:

Co si holky dávají za uši, aby udělaly mužům radost? Kolena.

S nekrofilií jde vždycky do tuhého.

Takže i když je doba o čím dál větším vypětí a stresu, aspoň si ze spousty věcí stále dokážeme udělat dobrý den – jako už mnoho desítek let před současností. Co nám také zbývá jiného? Nad růstem cen, finanční krizí a tchyní se dá mnohdy jenom zaplakat.

A jaké lechtivé vtipy znáte vy? Podělte se o ně s námi!

Reklama

Související témata:

Načítám