Hlavní obsah

Do starého železa zatím nepatřím!

Foto: Thinkstock

Sport mi nedělá problémyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi vrstevníky nezapadá. Je jí 47, ale cítí se mnohem mladší. Co všechno dokáže a že život nekončí po čtyřicítce, se snaží dokázat čtenářka Alena. Vy ostatní můžete psát na nové téma: Miluji děti, mám jich doma víc než pět, a to na info@prozeny.cz.

Článek

Je mi 47 let a občas si mezi některými vrstevnicemi připadám jako mimozemšťan. Nesužují mě nemoci, děti mám vychované k všeobecné spokojenosti, bydlení mám vyřešené, práci stálou a přátel mám kolem sebe spoustu. Často mě napadá, že už musí přijít nějaký malér, že se nedá přece žít tak lehce, když velká většina lidí stále něco řeší..

Starší syn studuje v Sydney grafickou ilustraci. Mladší se mnou bydlí v jedné domácnosti se svou přítelkyní a já si připadám jak na studentském bytě. Se synovou přítelkyní chodíme na jump-fitness, občas si zajdu na zumbu. Do práce jezdím na kole, mám kamarádky, se kterými jezdíme na kolečkových bruslích. Nedávno jsem prodělala kurz psaní všemi deseti a druhým rokem se peru s anglickým jazykem.

Jsem už dlouho rozvedená a syny jsem vychovala sama, a tak když mám potřebu s někým poklábosit, vydám se za jinou kamarádkou, která je majitelkou baru. Obvykle se tam sdružují mladí inteligentní lidé mezi 20–35 lety, se kterými není problém probírat situaci např. v Národní galerii, v současném filmovém dění, v literatuře apod. Občas takové dýchánky končí až nad ránem. A právě s mladými si velmi rozumím a je legrační, když oni zjistí, kolik mi je, obvykle se zděsí, že se ke mně nechovali dostatečně uctivě a slušně (což je relativní, protože v tom baru se nikdo nikdy nechová neslušně).

Myslím si, že můj život je takový, jaký je, hlavně díky vzoru mých báječných rodičů a možná také proto, že jsem se brzo rozvedla a nemusela jsem se přizpůsobovat žádným mužským požadavkům a řešit partnerské spory. Samozřejmě jsem měla vztahy s muži, ale nikdy už to nebyl ten klasický model se společnou domácností. Pořád čekám na toho pravého gentlemana, věkově přiměřeného (tzn. o něco staršího), ale s mladým srdcem, a myslím, že letošní léto mi ho svými horkými paprsky přičarovalo.

Krásný den a krásný zbytek léta všem.

Možná neřešíte ani tak věk jako počet nenasytných krků doma. Kolik dětí je optimální počet? Pište na téma: Miluji děti, mám jich víc než 5 na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Reklama

Načítám