Hlavní obsah

Dokonalý interiér chce i dokonale rovnou podlahu: Zvolte litý potěr, dostanete navíc tip na dobré řemeslníky!

Detail v podobě perfektně rovné podlahy je klíčový, třeba když propojením obývacího pokoje s kuchyní vytváříte jeden velký prostor. Získáte nový, vzdušnější rozměr bydlení, odpovídající trendům, ale důvod je i ryze praktický: příprava pokrmů tak není vyčleněna ze společenského života. Jenže každý, kdo má za sebou nějakou zkušenost se stavbou, jistě ví, jak velký problém je udělat velkou plochu opravdu dokonale rovnou. Materiálem současnosti se tak stávají samonivelační podlahové potěry.

Článek

Hlavní výhodou litých potěrů je fakt, že se samy rozlévají do roviny, a přitom vytvářejí pevnou podkladní plochu, na kterou pak můžete bez obav položit jakoukoli podlahovou krytinu, ať už koberec, dlažbu, laminátovou podlahu, nebo třeba parkety. Můžete ji také jen natřít syntetickým nátěrem. Moderní lité podlahové potěry AnhyLevel a CemLevel dodají betonárny CEMEX až na stavbu. Stačí objednat je dle údajů uvedených v projektu. S hledáním spolehlivé realizační firmy pak pomůže společnost CEMEX díky projektu CEMEX Xperts.

Podlahové potěry CEMEX se hodí pro novostavby, ale i rekonstrukce, kdy v případě výškového omezení oceníte možnost redukovat tloušťku potěru až na 25 mm (platí pro variantu AnhyLevel Thermio). Redukcí tloušťky je navíc sníženo zatížení stropní konstrukce i podlahových izolací. Technologie umožňuje provádět podlahy velmi rychle a přesně. Běžná stavba je realizována v řádu několika hodin.

Provedení podlahového souvrství je vhodné svěřit zkušeným a ověřeným odborníkům

S vylepšeným potěrem vytopíte rychleji

Tam, kde nehrozí riziko trvalé vlhkosti, se zpravidla volí AnhyLevel. Do prostor s vysokou vlhkostí (bazény, suterény) je vhodnější CemLevel. I když pro podlahové vytápění jsou vhodné oba materiály, vylepšený anhydritový potěr AnhyLevel Thermio byl vyvinut právě pro podlahy s teplovodními nebo elektrickými topnými systémy a má nejlepší tepelnou vodivost na evropském trhu – hodnota dosahuje až 2,5 W/m.K. Místnost tak vytopíte rychleji a s použitím menšího množství energie.

Lité potěry se snadno zpracovávají a pokládají s velkou přesností

Stránky www.podlaha.cz poradí i s řemeslníky.

Protože i dokonalý materiál potřebuje kvalitní zpracování, založila společnost CEMEX síť CEMEX Xperts, jejímž členem se mohou stát pouze prověřené firmy s garantovanou kvalitou práce. Najdete je na stránkách www.podlaha.cz, kde si díky kalkulátoru můžete také okamžitě vypočítat orientační cenu lité podlahy.

Reklama

Načítám