Hlavní obsah

Donutil v kinech. Už dnes!

Foto: Bontonfilm

Vanda Hybnerová a Miroslav Donutil jako sourozenciFoto: Bontonfilm

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě dnes vtrhne do českých film Román pro muže. A vypadá to, že u tohohle snímku natočeného podle stejnojmenné knihy Michala Viewegha se rozhodně nudit nebudete. Film, který se natáčel převážně ve Vysokých Tatrách, totiž dokázal ještě před svou premiérou pobouřit odhaleným ňadrem Slováky a také jde o první snímek, na jehož návštěvnost sázkové kanceláře vypsaly sázky.

Článek

Miroslav Donutil coby cynický a zkorumpovaný soudce Cyril, v luxusním obleku a s doutníkem v ruce. Pod ním sedí modelka se zavázanýma očima a s odhaleným ňadrem. Tak vypadá plakát k filmu Román pro muže, jehož autorkou je Sára Saudková. A právě tenhle plakát dokázal ještě před uvedením snímku do kin pobouřit naše východní sousedy. Železniční společnost Slovensko dokonce požadovala jeho stažení ze svých vlaků a nádraží. Odhalené ňadro prý cestující buď pohoršovalo, nebo inspirovalo k nejrůznějšímu domalovávání…

Pobouřené Slovensko ale rozhodně není důvodem, proč má Román pro muže vysokou šanci stát se hitem letošního podzimu. Příběh tří sourozenců – Cyrila, Bruna a Anety – totiž divákům slibuje nejen klasický vieweghovský humor, ale zároveň prostor k zamyšlení. Trojice hrdinů, které hraje Miroslav Donutil, Miroslav Vladyka a Vanda Hybnerová, vyráží na tradiční cestu do hor. Tentokrát jde ale o jakousi cestu posledních splněných přání. Bruno totiž trpí nevyléčitelnou chorobou a umírá. A jeho nenaplněné erotické fantazie mu má splnit mladinká prostitutka Tali, kterou mu „koupil“ Cyril, a která jede s nimi.

Foto: Bontonfilm

Tali je dárkem pro umírajícího BrunaFoto: Bontonfilm

Foto: Bontonfilm

Cyril si rád dopřává luxusFoto: Bontonfilm

právě s výběrem představitelek ženských rolí byl podle režiséra Tomáše Bařiny největší problém. U Miroslava Vladyky prý bylo jasno a Miroslavu Donutilovi byl Cyril dokonce psán přímo na tělo. S trochou nadsázky jde říct, že Donutil si svou postavu na Michalu Vieweghovi vyprosil už na konci natáčení filmu Román pro ženy, kde měl jen malinkatou roličku. Naopak dámy musel režisér skutečně hledat. Vanda Hybnerová například prošla mnoha kamerovými zkouškami a prostitutku Tali Bařina dokonce zkoušel najít mezi tanečnicemi a striptérkami. Nakonec se ukázalo, že je to velmi riskantní a roli Tali získala herečka Táňa Pauhofová.

Foto: Bontonfilm

Společný pobyt na horách je posledníFoto: Bontonfilm

Foto: Bontonfilm

Mezi sourozenci je silné poutoFoto: Bontonfilm

Reklama

Související témata:

Načítám