Hlavní obsah

Dostaňte ho zpátky!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nesmí vás brát jako samozřejmostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když láska pohasíná, zabolí to. City bohužel uvadají úplně stejně jako květiny. Partner najednou ztratí zájem a žije si svůj život - bez vás. Připadáte si jako bratr a sestra? Zabojujte a dostaňte ho zpátky!

Článek

Milujete se. Jenže to není navždy. Zamilovanost jako taková cloumá s lidským tělem maximálně v časovém horizontu dvou let. Během této doby by se neměla dělat závažná rozhodnutí jako odchody od rodin, stěhování, zadělávání na potomka atd. Racionální uvažování totiž zkresluje látka FEA (fenyletylamin), která je zodpovědná za bouřlivé emoce a pocit, kterému se říká láska. Jenže když jeho hladina klesne, navrací se běžný život se všemi starostmi - sundají se růžové brýle a najednou se zjistí, že partner už není tak pozorný jako dřív, nepoužívá romantická slovíčka a vlastně už nepřekypuje zájmem, starostí o rozvoj partnerského a mileneckého pouta a tak celkově usíná na vavřínech.

Dejte o sobě vědět!

Všiml by si třeba, že máte na sobě zbrusu novou košilku od Victoria Secret? Nebo spíš najednou nad každým nedorozuměním mávne rukou, než aby ho řešil? Pořád mu chodí nějaké smsky a telefon si bere i na záchod? Pravdu? Ztrácí zájem. Hladinu FEA má na nule, takže je nejvyšší čas mu ji trochu pozvednout. Takže co udělat proto, aby vás muž znovu vzal na vědomí, jestliže máte pocit, že už pro něj nejste tak přitažlivá?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dělejte, že vám jeho noviny vůbec nevadíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

  • Odjeďte pryč na víkend. Nesdělujte kam. Prostě jen napište vzkaz: Odjíždím, vracím se v neděli. Nevolejte mu, neposílejte sms.
  • Přestaňte věrně čekat, až se vrátí domů - z práce, z posezení z přáteli. Sama si vymyslete nějaký program, zabavte se a objevte nové zájmy. Proč? Muž si pak vaši pozornost musí urvat mezi desítkami vašich dalších aktivit. To znamená snažení, žádný servis na stříbrném podnose!
  • Předstírejte, že i vy ztrácíte zájem. Přestaňte mít na něj čas, nebuďte doma, i sex s ním vyškrtněte z plánu. Jen ať si uvědomí, jaké to je být na druhé koleji.
  • Určitě máte v oku jeho zvyky - kdy se vrací domů, pro co sahá do lednice... Pro jednou přespěte u kamarádky, do lednice místo piva dejte hlávkový salát nebo mrkev.. Mělo by mu dojít, že vás bere jako inventář domácnosti, který vždy sedí na stejném místě a obstará nezbytné záležitosti včetně nákupu pro jeho pohodlí.
  • Nevolejte mu, kde zase vězí, když slíbil, že se vrátí do půlnoci. Když zavolá on, jakoby ve spěchu prohoďte: „Teď nemůžu, mám tu něco důležitého, zavolám za pár minut." Samozřejmě, že nikam se dovolávat nebudete!
  • V klidu se zeptejte: „Marku, vidím, že nám to v poslední době neklape, tak ti chci něco navrhnout. Co kdybych tě přestala okrádat o čas? Jestli se trápíš, tak ti pomůžu zabalit a půjdeme si každý svojí cestou." Co tím dáte najevo? Že jste rozumná, nechcete ztrácet čas svůj ani jeho a jste připravená žít i bez partnera.

Začátek konce

Pokud na něj ani jedna z výše popsaných indicií nezabere, nemá cenu udržovat pouze jednostranný vztah, ve kterém by chyběla opora a náklonnost druhého z partnerů. Nechte ho jít, jestliže je to aspoň trochu možné a situaci vám nekomplikují společné děti. I s nimi ale přeci máte právo výběru. Nebo snad ne?

A jaký husarský kousek jste použila vy v případě, když jste cítila, že muž ztrácí zájem? Je to celé o alchymii? Vědě? Nebo snad jenom hormonech? Svěřte se nám na info@proženy.cz.

Reklama

Načítám