Hlavní obsah

Dvě značky na jednom mole

Foto: Salamander

Etno společenský look z dílny Kláry NademlýnskéFoto: Salamander

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě módní značky představily ruku v ruce nejžhavější trendy pro nadcházející sezonu. Nešlo o nikoho menšího než o výrobce obuvi Salamander a oděvní značku pietro filipi. Pod její hlavičkou představila své modely i jedna z nejprestižnějších českých módních návrhářek Klára Nademlýnská a headdesigner Jakub Šejnoha.

Článek

Celý večer uváděla se šarmem sobě vlastním Mahulena Bočanová, která pozici módní ikony z dob Star Dance 1 drží i nadále pevně ve svých rukou. Přehlídka byla vhodně doplněna ukázkami tanečního mistrovství stepařské skupiny ProjectWINGS a hudebními vstupy Yelow Sisters. A protože obě značky podporují dobročinné aktivity, výtěžek závěrečné tomboly byl věnován občanskému sdružení Parent Project, které se zaměřuje na pomoc dětem trpícím svalovou dystrofií.

Co je nyní IN?

Absolutním hitem v obouvání žen jsou polovysoké a kotníkové boty, které jsou velmi jednoduše kombinovatelné s různými střihy a typy oblečení, širokými kalhotami počínaje a minisukněmi konče. Obuv pro večerní příležitosti zachovává klasiku povýšenou zajímavými detaily. Důležité jsou především materiály, kdy jednoznačně převažuje kůže, a to vesměs lakovaná. Pánové by měli sáhnout po lakovaných polobotkách (i zde je lesk na pravém místě) a vyšších botách tvaru „gondoly", většinou se šněrováním. Prosazují se však i pohodlné „nazouvací" modely.

Foto: Salamander

Lakované vysoké kozačky oživí klasický street stylFoto: Salamander

A co šaty?

Zimní kolekce městské módy pietro filipi je představením ryzí ženskosti a nadčasové elegance. Designér Jakub Šejnoha říká: „Preferuji především elegantní, výsostně ženskou módu, která využívá klasických ženských zbraní, ovšem nesmí být vulgární." Silueta je dlouhá, štíhlá a decentní, velmi sofistikovaná. Potrpí si na rafinované detaily, strukturované látky, asymetrii, efekty v kombinaci matu a lesku. Z barev převažuje šedá oživená módními akcenty sytě žluté a petrol. Materiály zastupuje zejména bavlna, vlna a hedvábí. Dezény kolekce jsou abstraktní a použité jen na halenkách, celkově převládá jednobarevná optika. Městská móda v podání pietro filipi je i přes převládající šedou barvu energická a rozhodně nesplývá s davem.

Pánská kolekce vystihuje nový pohled na retro. Je tradiční i inovativní v detailech, pohodlná i trendy ve střizích. Barevnost začíná smetanovou, pokračuje přes akcenty tlumené žluté přes širokou škálu béžových tónů a končí u hřejivých odstínů hnědé. Materiály odkazují k poctivosti a tradici: tvídy, manšestr, merino vlna, vlna s kašmírovou úpravou, bavlna, měkká přírodní useň. Na druhou stranu jsou zde zastoupeny i moderní „technické" materiály s leskem, které najdeme například na bundách. Objevují se zde retro prvky v siluetách kožených bund, v nášivkách na loktech nebo v dezénech na svetrech. Střihy jsou ovšem mladistvé: kalhoty jsou trendově štíhlé, stejně tak i košile a saka.

Jak to vidí módní ikona

Klára Nademlýnská představuje již čtvrtým rokem speciální kolekci pro pietro filipi. Tentokrát preferuje kašmír, panenskou vlnu a hedvábí, z barev pak temně modrou, šedou a tmavě červenou. Kolekce je ztělesněním městského elegantního stylu - od vlněných šedých kabátků s kontrastním červeným prošíváním, které lze doplnit kalhotami nebo sukní, přes tmavomodré perfektně padnoucí kabáty, sukně a kalhoty až po halenky s výrazným modrobílým dezénem a červené kašmírové svetříky s výšivkami srdcí. Na přehlídce představila tři luxusní večerní toalety, které přítomným divákům evidentně učarovaly.

Související témata:

Načítám