Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jestliže jste domácí džem nikdy nezkoušeli, je na čase, abyste se pustili do výroby své první sklenky. Lehce netradiční džem ze švestek, jablek a máty si určitě zamilujete.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
  • 500 g švestek
  • 500 g jablek
  • 2 lžičky sušeného koriandru
  • 5 lístků máty
  • 100 g medu
  • 400 g cukru krupice
  • 1 balíček Gelfixu 2 : 1
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte ovoce. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo. Švestky omyjte, vypeckujte a rozmixujte. Ovoce smíchejte, přidejte 1 až 2 kávové lžičky mletého koriandru – podle toho, jak se chuť této atypické bylinky těší vaší přízni. Nakonec vmíchejte najemno pokrájené lístky máty.

02.

Připravenou směs dejte do hrnce, přidejte 1 sáček gelfixu a na mírném ohni za občasného promíchání přiveďte k varu. Když začne směs probublávat, přidejte med a cukr. Za stálého míchání nechte minimálně 3 minuty vařit, aby se všechny chutě spojily. Ještě teplou směs nalijte do sklenic, pevně zavřete a aspoň na 5 minut je otočte dnem vzhůru a zatěžkejte je.

Máte radši něco exotičtějšího? Vyrobte si džem z ananasu a manga.

Související témata:

Načítám