Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte ovoce. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo. Švestky omyjte, vypeckujte a rozmixujte. Ovoce smíchejte, přidejte 1 až 2 kávové lžičky mletého koriandru – podle toho, jak se chuť této atypické bylinky těší vaší přízni. Nakonec vmíchejte najemno pokrájené lístky máty.
02.
Připravenou směs dejte do hrnce, přidejte 1 sáček gelfixu a na mírném ohni za občasného promíchání přiveďte k varu. Když začne směs probublávat, přidejte med a cukr. Za stálého míchání nechte minimálně 3 minuty vařit, aby se všechny chutě spojily. Ještě teplou směs nalijte do sklenic, pevně zavřete a aspoň na 5 minut je otočte dnem vzhůru a zatěžkejte je.
Máte radši něco exotičtějšího? Vyrobte si džem z ananasu a manga.