Hlavní obsah

Editorial: Dobří lidé existují. Naštěstí!

Foto: Greta Blumajerová

Peníze za každou cenu? Asi dnes budete překvapeniFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsme na sebe zlí. Pořád si na něco stěžujeme. Každý si hrabeme na svém písečku. Závidíme. A děláme si naschvály. Souhlasíte? Tak to pardon, ale já ne.

Článek

Minulý čtvrtek jsem skončil v práci a mířil rovnou k bankomatu vybrat si 600 korun. Potřeboval jsem nutně hotovost. Jenomže jsem se zamyslel – asi až moc. Zadal jsem pin, částku, odsouhlasil a… Kartu jsem vyndal, schoval do peněženky a odešel. Až asi o 100 metrů dále, když jsem zacházel za roh ulice, jsem si uvědomil, že v levé ruce žádné cenné papírky nedržím. Peníze zůstaly ve vesele blikajícím a pískajícím otvoru, jež má každého „blbce“ upozornit na to, aby na peníze nezapomněl. Holt, ne na každého to funguje…

Nasadil jsem snad nejrychlejší sprint svého života s myšlenkou „třeba to ještě stihnu...“ Jenže před bankomatem už byla fronta dalších lidí a nikdo, kdo by chtěl udýchanému běžci v košili vrazit do dlaní tři dvoustovky jakbysmet. Vzdal jsem se nadějí, vybral dalších šest stovek a šel jsem na autobus.

Foto: Jakub Jurdič

Pomáhat se musí! Trenér Láďa tento týden protrénoval Blanku. Na ruce!Foto: Jakub Jurdič

Zhruba za tři minuty mi volali z banky, z pobočky, vedle které byl bankomat. „Dobrý den, tady je pobočka...“ „Já jsem u vás teď vybíral a zapomněl jsem tam peníze,“ vyhrknul jsem na paní ještě dřív, než stačila dokončit větu. Ano, tušíte dobře. Jedna mladá slečna peníze v bankomatu našla a odevzdala je! Upřímně říkám, že bych něco takového nečekal, ale stalo se to, přísahám. Slečna za mnou dokonce přišla na autobusovou zastávku, kde jsem jak opařený stál, a peníze mi sama přinesla.

Je mi tedy ctí vám veřejně oznámit, že hodní lidé ještě nevymřeli. Naštěstí! Ostatně – dobré duše s vámi tráví svůj čas i v našich Poradnách. Radí vám ohledně vlastních práv, líčení i oblékání. Zdarma! Tak tam nahlédněte, určitě budou znát spoustu odpovědí i na vaše otázky. A pozor, tento týden ještě nově přibude poradna se zdravou stravou a těhotenskými problémy.

Přeji vám co nejméně deštivý týden!

Reklama

Související témata:
Pobočka
Bankomat

Načítám