Hlavní obsah

Editorial: Na plavky nejste nikdy dost dokonalé. No a co?

Foto: Greta Blumajerová

A vy jste snad se sebou byly vždycky spokojené?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moje kadeřnice mi kdysi říkala, že potkala jen jedinou ženu, která byla spokojená se svými vlasy. Myslím, že se co se týče spokojenosti s vlastním tělem v plavkách, těžko by se hledala byť ta jedna jediná.

Článek

Můj vztah k plavkám je problematický od útlého dětství. Tak zaprvé jsem stydlivá. To mě samo o sobě předurčovalo k tomu, že se mi do svlékání nikdy moc nechtělo. K téhle obtíži se záhy přidala jistota, že moje postava rozhodně není tak dokonalá, jak by měla být – byla jsem tehdy dost hubená.

Pak mi sice narostly nějaké tvary, ale to už bylo bohužel v době, kdy moje sebedůvěra odpovídala sebevědomí většiny -náctiletých holek – ať vypadáte jakkoli, ve vlastních očích to je pořád průser :-). K tomu připočtěte mizerný výběr plavek v obchodech, z nichž většina mi neseděla. Odpor zesiloval.

Potom následovalo období, v němž se mi nedařilo tělo zpevnit tak, jak bych si přála, čili plavky stále setrvávaly v nemilosti. Je dost dobře možné, že jsem celou tu dlouhou dobu vypadala celkem k světu, ovšem tahle skutečnost do mého vnímání zarytě odmítala proniknout :-) A pak přišel ten zlom – někdy kolem třicítky. Najednou jsem se ve vlastní kůži začala cítit o dost líp. V tu chvíli jsem pochopila všechny ty pro mě zajímavé ženy, které v různých rozhovorech líčily, že se po třiceti cítí lépe než kdy předtím. Už vědí, co chtějí, naučily se, jak toho dosáhnout, a smířily se samy se sebou.

Takže si dopřávám ten luxus, a při vstupu na pláž nebo na koupaliště kašlu na všechny dotěrné pochyby. Někdy vypadám podle svých představ, jindy, když nestíhám cvičit tak, jak bych měla, mám holt určité rezervy. V ten inkriminovaný okamžik s tím už stejně nic nenadělám, a navíc mám podezření, že je to zbytku světa fuk :-).

Pokud jste na tom podobně, mám pro vás tento týden hned tři tipy. Prvním z nich je video s pár cviky, které vám pomůžou dostat se před dovolenou přece jen do nějaké kondice. Na našich stránkách ho najdete už zítra. V tentýž den můžete rovnou zhlédnout i článek s výběrem plavek v zářivých barvách. A rozhodně doporučuju text, který vyjde už dnes v poledne a jehož titulek zní 7 vět, které chce muž slyšet, když se před vámi svlékne. Protože v něm zjistíte, že nejen ženy mají těžkou hlavu z toho, jak jim to sekne (skoro)svlečeným :-).

Přeji Vám pokud možno bezstarostné léto!

Reklama

Načítám