Hlavní obsah

Editorial: Když se dovolená zvrtne

Foto: Greta Blumajerová

Chystáte se na dovolenou? Pak pozor na mělčiny, dráty elektrického napětí a rockové koncerty!Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovolená je událost, ke které většina z nás po celý rok upíná své naděje. Máme v plánu si odpočinout, nabrat novou energii, spravit pošramocené vztahy, poznat nové země… Ne vždy ale všechno klapne podle našich představ.

Článek

Nadšení vyčerpaných chudáků, kteří po roce stráveném v kanceláři naberou vítr do plachet, cizí země, v nichž lidé ctí odlišné zvyky, nadšení pro nové sporty, které se dotyčný rozhodl poprvé vyzkoušet právě až ve chvíli, kdy se nachází 1000 kilometrů od svého lékaře, to všechno jsou faktory, které dovolenou dokážou proměnit v ještě „dobrodružnější“ podnik, než jsme doufali.

Když se redaktorka Eva pustila do článku o letních malérech, které vás mohou zaskočit u rybníka nebo u moře, nabídli jí kolegové hned několik podnětných zkušeností. Editorka Jana zavzpomínala na kamaráda, který byl tak nadšený výletem na lodi ke vzdálené pláži, že se pár desítek metrů před břehem vrhl do vln s výkřikem „Na ostrov doplavu sám!“. Naneštěstí přistál na mělčině, skryté pod pár decimetry vody. Výsledek – zlomené obě nohy.

Foto: Jakub Jurdič

Dovolenou je třeba nejen ve zdraví přežít, ale samozřejmě jí také proplout pokud možno stylově. Náš módní tým vám tento týden poradí, jaké oblečení si přibalit na pláž!Foto: Jakub Jurdič

Známá Janina přítele vsadila pro změnu na paragliding. Nějakou dobu plachtila nad chorvatskou Istrií, načež svou cestu zakončila v drátech vysokého napětí. Vyjeli pro ni hasiči, kteří museli v rámci záchranné akce celý poloostrov, narvaný turisty, odpojit od elektřiny. Tahle rekreantka ale pořád ještě dopadla lépe než kolega novinář, který si v Thajsku zašel na rockový koncert. Bavil se tak dobře, že po pár drincích zapomněl, kde je, a rozhodl se skočit si z pódia. Když se odrazil, vyděšení Thajci se pod ním rozprchli a on si velmi zblízka prohlédl podlahu.

Ani jednu z těchto historek Eva bohužel nemohla využít. Její článek se totiž zaměřuje na maléry, se kterými můžete něco udělat. Nikomu z výše jmenovaných by tedy nepomohl. Ale možná pomůže vám. Víte, co dělat, když vám daleko od domova vleze brouk do ucha, postihne vás zánět močového měchýře nebo vás požahá medúza? Pokud ne, přečtěte si už dnes odpoledne Evin článek!

Přeji vám příjemnou, ničím nerušenou dovolenou!

Načítám