Hlavní obsah

Espresso, má láska!

Foto: Philips

Ráno bez voňavé kávy není ráno! Víte, jak si připravit tu nejlepší?Foto: Philips

Víte, jak si doma připravit stejně lahodné espresso nebo cappuccino, jaké dostanete v kavárně?

Článek

Neumíte si představit ráno bez silného voňavého espressa? A odpoledne, když se vám chce spát nebo máte chuť na sladké, vás pravidelně zachraňuje cappuccino nebo latté? A když k vám o víkendu dorazí kamarádky na dámskou jízdu, ráda jim naservírujete něco extra, třeba módní flat white? Pak jistě víte, že káva je a) zdravá, protože obsahuje celou řadu antioxidantů a důležité vitaminy skupiny B; b) vyžaduje kvalitní zrna a přístroj, který vám je přemění v dokonale lahodný nápoj. A protože nikoho nebaví studovat návody nebo si lámat hlavu, jaké že funkce vlastně kávovar nabízí a jak se spouští, je fajn najít takový, který veškerou práci udělá za vás.

Foto: Philips

Saeco Xelsis umožňuje experimentovat. Můžete ubírat sílu nápoje či objem pěny a ochutnat až 15 různých kávových nápojůFoto: Philips

Itálie, Mekka kávy

Češi postupně propadají kouzlu plně automatických kávovarů, i když ještě zdaleka nedosahujeme úrovně Německa nebo Rakouska, kde vlastní plně automatický espresovač zhruba třetina domácností. S nápadem vyrábět domácí automatické espresovače přišla italská značka Saeco, která je nabízí již od roku 1985 a od té doby je permanentně zdokonaluje. Zakládá si také na tom, že je vyrábí v Evropě, svůj nejluxusnější model – Saeco Xelsis – pak přímo v Mekce kávy Itálii.

Foto: Philips

Můžete připravit až dvě kávy najednou a technologie Latte Perfetto vám zajistí luxusní mléčnou pěnuFoto: Philips

Silná, nebo slabší káva?

Nadšené kávové experimentátorky ocení fakt, že Saeco Xelsis dokáže připravit 15 různých kávových nápojů. Bez potíží vám vykouzlí americano nebo flat white, ale zvládne samozřejmě i bezchybné espresso nebo cappuccino. Nemusíte nic složitě studovat, ovládání tohoto prémiového kávovaru je velmi jednoduché díky přehlednému dotykovému displeji. A co je ještě lepší, můžete podle sebe přidávat či ubírat sílu kávy, teplotu i objem pěny nebo do šálku nejprve napustit mléko a až potom kávu. A až si vyladíte kávu k dokonalosti, můžete si dané nastavení uložit a od příště už ji pít jen v tomto podání.

Foto: Philips

Italové Saeco Xelsis nejen navrhli, ale také vyrobili. Prémiový design navíc doplňuje jednoduché ovládáníFoto: Philips

Pěna a vůně

Milujete kávu s poctivou porcí mléčné pěny? Ne každý kávovar si s její přípravou dokáže poradit, ale Saeco Xelsis vám ji díky technologii Latte Perfetto zařídí stejně lahodnou jako od profesionálního baristy. A pokud na kávě milujete hlavně její vůni, 100% keramické mlýnky zaručí, že při mletí zrn nedojde k jejich přepálení a její původní aroma zůstane zachováno. Hmmm, cítíte?

Reklama

Načítám