Hlavní obsah

Eurojackpot nově přiváží miliardové výhry dvakrát týdně

Foto: Sazka a.s.

V loterii Eurojackpot se kromě miliard hraje také o padesát aut Land Rover Defender, každý v hodnotě 2, 2 milionu korunFoto: Sazka a.s.

Miliardové výhry v loterii Eurojackpot jsou teď na dosah dvakrát týdně. K tradičnímu pátečnímu losování se přidalo úterý. Maximální Eurojackpot může dosáhnout až 120 milionů eur, v přepočtu 3 miliardy korun. Nejvyšší čas promyslet, jak s výhrou naložit: inspirujte se nápady z pěti evropských zemí.

Článek

Největší loterie Eurojackpot se ptala v pěti zemích Evropy, co znamená bohatství a co by si lidé za vysněné miliardy pořídili. Průzkum v Česku, na Slovensku, ve Finsku, Německu a Itálii se zaměřil nejen na miliardové investice. Lidé napříč dotazovanými státy by si na prvním místě pořídili luxusní nemovitosti. Nejčastěji ale o krásném bydlení sní Češi a Slováci. Na druhém místě by si muži pořídili luxusní automobily. Ženy by naopak investovaly do soukromého ostrova.

Jezdit vlakem, nebo Defenderem

Eurojackpot je nejrozšířenější evropská loterie. Vznikla ve Finsku a dnes se hraje už v osmnácti zemích. U nás je od podzimu 2014 a právě v Česku rok poté padla také dosud rekordní výhra Eurojackpotu: 2,5 miliardy korun. O výhře dnes už kolují městské legendy, pravda je ale jen jedna. Bylo to v květnu 2015 a sázející z Pardubicka si přijel pro výhru do Prahy vlakem. Předávající výhry, který s ním měl tehdy možnost hovořit, prozradil, že výherce byl úplně klidný. Část peněz si odvezl v hotovosti a měl dost nakvap – chtěl totiž chytit vlak zpátky. Jezdit vlakem se může zdát jako nesmysl, když se v rámci českého Eurojackpotu hraje také o celkem 50 luxusních vozů Land Rover Defender. Desítka vozů získá nové majitele každé úterní slosování. Hodnota každého prémiového vozu je 2,2 milionu korun.

Miliardářská vila budoucnosti

Jak si v dnešní době představují lidé drahou nemovitost? Téma ekologie a udržitelnosti a překvapivě velmi racionální přístup – to vše se promítlo i do představ o bohatství. Italové, Němci i Finové si luxusní dům představují jako energeticky úsporné bydlení obklopené zelení. Na Slovensku šli ještě dál a místo okázalého luxusu lidé sní o vlastní salaši s ovcemi. Na rozdíl od konce minulého století, kdy symbolem bohatství byla vlastní jachta či letadlo, je nyní za skvělý život považováno bydlení v souladu s přírodou.

Život v utajení

Věřte nebo ne, ale není úplně vyloučeno, že ve vašem sousedství žije skrytý miliardář. Lidé napříč Evropu se totiž shodují, že by o své výhře v loterii pravděpodobně řekli maximálně nejbližší rodině, jako je manžel, manželka, životní partner, rodiče a potomci. Perličkou je informace, že se najdou i lidé, kteří by výhru tajili i před svými dlouholetými partnery. Tajnůstkařili by zejména muži, jen s výjimkou Finska, kde by si pro sebe častěji nechaly tajemství o výhře spíše ženy.

18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Reklama

Načítám