Hlavní obsah

Přátelé i po rozchodu?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Není snadné být po rozchodu přáteliFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Váš drahý chce odejít ze vztahu a nabízí, že zůstanete přáteli. Nebo jste to byla vy, která se neměla na co vymluvit? Špatné svědomí vás tolik hlodalo, že jste navrhla alespoň tuto variantu. Je ale takový vztah po tom všem vůbec možný?

Článek

Víte, že váš vztah pomalu, ale jistě spěje do záhuby. Už to není jako dřív, nebo je v tom někdo jiný? Jak to ale říci vašemu drahému, který nic netuší? Zkrátka víte, že zůstávat spolu nemá žádnou budoucnost. Připravíte se, jak mu to sdělíte, ale při poslední schůzce z vás vypadne něco tak nesmyslného, na co jste nikdy ani nepomyslela.

Kamarádství na obtíž

„Víš, můžeme zůstat aspoň přáteli. Nechci se s tebou rozejít ve zlém." No co se dá dělat, už jste to jednou vypustila z úst. Může ale takovéto kamarádství fungovat? Záleží na tom, jak to přijme váš exmiláček.

Jestliže on s rozchodem nesouhlasí, kamarádství může brát jako možnost získat vás zpět. To samozřejmě není dobré ani pro něho, ani pro vás, tím spíš, jestli je na obzoru někdo jiný. Tímto kamarádstvím si jen přiděláváte starosti a komplikujete si život.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Rozešli jste se v dobrém, nebo máte ze života peklo?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Uklidněte rozvířené vody

Možná jste ale v jiné situaci. Máte se rádi, všechno klape, ale najednou narazíte na důležitý problém, na který máte každý zcela odlišný názor. Je to tak vážné, že oba víte, že takto spolu nemůžete dále fungovat. Tak proč kazit jinak skvělý vztah, v tomto případě je přátelství dobrým kompromisem.

I když se rozejdete v dobrém, je lepší si dát na čas pauzu. Oba se připravíte na novou situaci a i okolí bude reagovat klidněji. Docela dobře se může stát, že až budete později zase někdy spolu, zazní vaše společná písnička nebo narazíte na něco, co je vám oběma blízké a připomene, co mezi vámi bylo.

Připravte se!

Na takovou situaci je lépe se připravit. Je nesmyslné zasahovat do nezahojené rány a vyvolávat tak zbytečnou melancholii. I když se rozejdete v dobrém, jednou něco skončilo. Každý jsme člověk a pocítíme smutek, i když víme, že to bylo nejlepší řešení.

Je jen na vás, jak to se svým drahým chcete skoncovat. Jestliže se skutečně rozhodnete pro cestu přátelství, vězte, že to jednoduché nebude. Ale nevzdávejte to hned na začátku. Možná právě vy budete mít skvělé přátelství na celý život, když už to nevyšlo v milostném vztahu.

Reklama

Související témata:

Načítám