Hlavní obsah

Experimentujete při sexu? Na těchto věcech trvejte!

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Pepř, kari či libeček. Tohle koření mění každé jídlo v sexy zážitek. Jaké druhy „šťavnatých příměsí“ ale zlepší chuť vašeho milostného života? Vyberte si a ctěte pravidla pro nováčky!

Článek

Přední český sexuolog Petr Weiss s oblibou říká, že dnes lidé žijí dvakrát delší dobu, a proto prožít šedesát i více let s jedním sexuálním partnerem je přece jenom úkol náročnější než v minulosti. Někdy to chce více komunikace, jindy zase kreativitu. Vlastně je jedno, jestli se znáte pár týdnů, či let. Taky uvažujete o tom, že v posteli zkusíte něco nového? Pak si dejte pozor, jestli na to jdete správně. Které čtyři kroky se vám v dobrém vrátí?

1. Vždy si vyžádejte aktuální souhlas

Bez ohledu na to, pro jakou praktiku či techniku se rozhodnete, je nutné respektovat jeden druhého. Oboustranný souhlas tedy patří k tomu prvnímu, na co by milenci měli brát ohled.

„Mantinely si musíte stanovit předem, zejména pokud je váš partner nováček nebo s ním nežijete ve stabilním vztahu,“ apeluje světově proslulá sexuální antropoložka Betony Vernon. Podle ní je nutné ptát se vždy chvíli před tím, než se chystáte podniknout něco nevšedního nebo nového.

Záleží totiž na rozpoložení a chuti zkusit si hru, jinou formu zábavy, polohu (co třeba Proč se milovat zezadu? Tyhle výhody si zamilujete!). Neznamená tedy, že když vám partner před měsícem slíbil, že si zařádíte společně s obrovským dildem a pouty nebo konečně podstoupí masáž prostaty, je to stále aktuální. Zrovna nemusí mít náladu, je unavený, řeší problémy... Pokud s vaším nápadem nesouhlasí, respektujte to.

Foto: Gstockstudio, Shutterstock.com

Na všem byste se měli shodnout. Bez výčitek, přesvědčování nebo nedej bože scénFoto: Gstockstudio, Shutterstock.com

2. Zajímejte se o zpětnou vazbu

Zkušení a ohleduplní milenci vždy respektují, co si jejich partner přeje a po čem touží. Pokaždé jde o důvěru a úctu. Jedním z jejich projevů je zájem o pocity protějšku. Zvlášť když jde o nějakou dosud neprobádanou oblast. „Jaký jsi měl pocit, když jsem vzala ta pouta?“ Ptejte se a získávejte informace!

„Otevřenou komunikací vytváříte jakousi bezpečnou síť, jejímž účelem je ochránit duševní i tělesnou pohodu obou partnerů. Ta utužuje partnerské pouto a přispívá k harmonickému průběhu veškerých sexuálních obřadů,“ popisuje Betony Vernon, autorka úžasné příručky Budoárová bible.

3. Chovejte se k partnerovi s citem

Když partneři posouvají hranice své sexuality, mohou se nechat unést. Občas tak dochází k nečekanému uvolnění velmi silných pocitů, emocí nebo tužeb dosud ukrytých v nevědomí. Objevit se může pláč či smích. Někdy zase milenec víc stiskne, zatáhne, přitlačí… Není divu, když na tuhle chvíli čekal týdny, měsíce, ba i roky. Zachovejte klid a nedělejte z komára velblouda. Ne každý „přešlap“ znamená úmysl, psychické zhroucení či sexuální deviaci.

Foto: Pavel Yavnik, Shutterstock.com

Respektujte jeden druhého. A nebojte se uvolněných emocíFoto: Pavel Yavnik, Shutterstock.com

4. Napovídejte

„S jakýmkoli nástrojem nebo technikou se samozřejmě nejsnadněji seznámíte, odevzdáte-li se umu zkušeného milence. Pokud se ale vydáváte do podnikavých rukou partnera, jenž s danou technikou či pomůckou ještě zacházet neumí, je na vás jakožto na příjemci, abyste svého věci neznalého milence navigovali,“ nabádá Betony Vernon. Ještě dodává, že je-li příslušná pomůcka novinkou pro oba partnery, mohou se dohodnout, že se budou v roli příjemce a „působce“ nových vjemů střídat.

Sníží se tím riziko, že „dominant“ účinnost pomůcky, techniky či polohy podcení. Proto jsou skvělé sexuální signály coby předzvěst konce hry. I známá britská sexuoložka Tracey Cox říká, že součástí nových milostných projektů někdy bývá prosba o milost. Dobře, akorát pak těžko odlišíte, kdy milenec prosí jen na oko, nebo to myslí smrtelně vážně. Takové zvolání „konec“ vyřeší hodně problémů ještě před tím, než vůbec vzniknou.

A jak to máte s milostnými novinkami vy?

Reklama

Související témata:

Načítám