Hlavní obsah

Sexy elegance podle V. B.

Foto: forgottenjournal.com

Victoria BeckhamFoto: forgottenjournal.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní ikona Victoria Beckham opět zhmotnila své návrhářské ambice. Po kolekci denimek, slunečních brýlí a parfémů přichází značka dVB s novou kolekcí, kterou představila na proslulém Fashion Weeku v New Yorku.

Článek

Přestože tuto ženu mnozí kritikové považují za nevkusnou, ona sama je důkazem toho, že co si obleče, jde na dračku. Ne nadarmo si ji vybírají nejproslulejší módní návrháři, aby prezentovala jejich díla. Jako příklad stačí zmínit její účesy. Připomeňme si, jak veliký rozruch způsobilo Victoriino mikádo.

Tato žena věděla, jak udělat ze svého jména značku, která jí vydělá spoustu peněz. I když si dietami, které svými charakteristikami připomínají spíše kruté hladovění, popudila mnoho bojovníků proti poruchám příjmu potravy, ve světe módy má tato „Poshka" stále hlavní slovo.

Její nová kolekce by se dala charakterizovat jedním slovem - klasika. Jednoduché linie, luxusní materiály a nositelnost zapřičinily to, že se o tuto kolekci doslova perou světové módní řetězce a domy.

Foto: victoriabeckham.cz

Modely jsou vyrobeny z luxusních materiálůFoto: victoriabeckham.cz

A jaké šaty od Victorie jsou?

Díky perfektně zvoleným materiálům skvěle kopírují úzkou siluetu a zaujmou promyšlenými detaily. Vyzdvihují štíhlý pas a ladné boky, jejich délka je elegantní a končí těsně pod koleny. K takovým modelům je zapotřebí nazout vysoké podpatky, stejně tak, jako to zbožňuje Victoria. Toto oblečení ale není pro každého. Maloobchodní ceny jednoho kousku se pohybují od 650 liber až k částce 1900 liber za kus. Celá kolekce byla vyrobena v počtu kolem 400 kusů. Victoria je jedna z žen, které nosí velikost nula stejně jako třeba herečka Eva Longoria. Přesto ale nezapomněla na ženy s plnějšími tvary a některé kousky navrhla až do velikosti číslo 14 (naše konfekční velikost 42). Beckham přiznala, že zbožňuje, když její modely nosí Nigella Lawson nebo třeba Helen Mirren. Pozitivní reakce sklidila zpěvačka i od kolegů z módní branže. „Její šaty jsou velmi sofistikované, jednoduché a nositelné. Je velmi zajímavé pozorovat, jak se Victoria vyvíjí," řekl módní ředitel Harvey Nichols. „Je velmi povzbudivé slyšet takovéto reakce," nechala se slyšet Beckham, mezi jejíž oblíbence patří návrhářské duo Dolce nebo Roland Mouret. Jakoukoliv inspiraci těmito designéry ale Victoria odmítá.

Foto: victoriabeckham.com

Šaty se vyznačují úzkou siluetou kopírující postavuFoto: victoriabeckham.com

Jak se líbí její modely českým ženám?

„Na první pohled vypadají, že by se v nich naše ženy necítily úplně ve své kůži. Přeci jen majitelky širokých boků se budou bát obepnout své tělo do takto úzkých šatů. Tyto modely se musí umět nosit. Stačí k nim vzít vysoké boty a přes sebe přehodit třeba jemný pléd. Základem je nebát se experimentovat a vše kombinovat s citem a vkusem," prozradila nám módní redaktorka jednoho prestižního magazínu.

Související témata:

Načítám