Hlavní obsah

Fenomén citlivé pleti

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případů citlivé až hypersenzitivní pleti stále přibývá – podle posledních průzkumů až 50 procent žen popisuje svoji pleť jako citlivou.

Článek

Jaké jsou příznaky citlivé a hypersenzitivní pleti? Hypersenzitivní pleť je definována jako pleť, která nadměrně reaguje na řadu různých faktorů nebo spouštěčů, které jsou normální pletí obvykle dobře snášeny. Vnímání a projevy citlivé pleti jsou velmi individuální. Obecně ji charakterizují zejména subjektivní pocity napětí, pálení nebo svědění. Mohou ji doprovázet i viditelné příznaky, jako je zarudnutí nebo vyrážky vyvolané podrážděním.

Citlivá pleť vyžaduje speciální péči

Citlivá pleť ideálně potřebuje takovou kosmetickou péči, která řeší všechny tři aspekty přecitlivělosti pleti: nadměrné reakce nervových zakončení v kůži, narušenou ochrannou kožní bariéru a zánětlivé procesy. Proto je nutná kosmetická péče, která účinkuje přímo v místě vzniku nadměrných reakcí. Zároveň by měla být bez agresivních přísad a známých alergenů (např. parfemace).

Novinka Eucerin pro hypersenzitivní pleť řeší všechny hlavní aspekty hypersenzitivní pleti

Inovativní výrobky Eucerin UltraSensitive obsahují revoluční složku SymSitive*, která aktivně zmírňuje nadměrné reakce nervových zakončení a zvyšuje práh tolerance citlivosti pleti. Účinně tak zklidňuje podráždění a nepříjemné pocity pálení – pro okamžitý a dlouhodobý komfort pleti.

Novinka Eucerin pro hypersenzitivní pleť řeší všechny hlavní aspekty hypersenzitivní pleti

Přípravky UltraSensitive neobsahují potenciálně dráždivé látky: parfemaci, konzervanty (včetně parabenů), parafíny, alkohol, barviva ani emulgátory. Jsou navíc v hermeticky uzavřeném balení se speciální dávkovací hlavicí, které chrání emulze proti kontaminaci a mikrobům.

Při pravidelném používání zvyšují výrobky Eucerin pro hypersenzitivní pleť odolnost pleti vůči zátěži zevnitř i zvenčí. Citlivá pleť se navrátí do své přirozené rovnováhy a posílí svoji ochrannou funkci, aby byla schopna zvládat zátěžové faktory moderního života.

Eucerin UltraSensitive Čisticí krémový gel, 100 ml

  • Vhodný pro citlivou pleť, i pro pacienty s rosaceou a kuperózou.
  • Důkladně, ale velmi šetrně čistí pleť a odstraňuje make-up.
  • Okamžitě zklidňuje pleť.
  • Chrání pleť před podrážděním a zarudnutím.

Eucerin UltraSensitive Zklidňující krém, 50 ml

  • Okamžitě a dlouhodobě zklidňuje pleť.
  • Posiluje kožní bariéru a chrání pleť před dalším podrážděním.
  • Dodává pleti optimální hydrataci.
  • Příjemná emulze se rychle vstřebává.
  • Ve variantách pro normální/smíšenou pleť a pro suchou pleť.

TIP: Vyzkoušejte také řadu Eucerin AntiRedness pro citlivou pleť se sklonem k zarudnutí.

Přípravky UltraSensitive neobsahují potenciálně dráždivé látky

Více informací najdete na www.eucerin.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám