Hlavní obsah

Gelové, pryskyřicové, nebo přírodní?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Upravené nehty jsou vaší vizitkouFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denně se setkáváte se spoustou lidí. Není nic horšího, než když někomu podáte ruku a máte ulámané, okousané nehty. A nebo se vám právě sloupnul lak. Vypadá to odpudivě. Co s tím?

Článek

Nejlepší je odhodlat se a vyrazit do nehtového studia. Tam se o vás postarají a poradí vám, jaké nehty se k vám hodí. Zda přírodní nebo umělé. A pak už jenom vybíráte tvar, barvu a nebo různé aplikace, jako jsou například korálky.

Jaké zvolit nehtové studio?

Určitě byste neměly koukat jen na cenu. Ani nejlevnější, ani nejdražší salon nemusí automaticky splnit vaše požadavky. Co většinou funguje, je, doporučení kamarádky.

Druhy technik:

P. Shine To je tvz. péče o přírodní nehty. Spokojené s touto péčí jsou převážně ženy, které nemají rády extravaganci a dávají přednost přírodním záležitostem. P. Shine není vhodný pro nehty tenké nebo zničené. Musí se totiž pravidelně do 14 dnů doplňovat. Provádí se zaleštěním včelího vosku do přírodního nehtu. Současně se také prokrví nehtová ploténka a zabezpečí tak její zdravý růst. Nehty po aplikaci mají vysoký lesk a vypadají skvěle. Doba ošetření nehtů touto metodou je přibližně 30 minut a doporučená další návštěva je za 2-3 týdny.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Gelové vypadají přirozeněji než akrylovéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Akrylové (pryskyřicové) nehty

Výhodou akrylových nehtů je, že rychle tvrzené nehty jsou pevnější. Naopak nevýhoda je, že během práce budete cítit nepříjemný silný zápach a jsou možné i alergické reakce. V dnešní době jsou ale materiály čím dál šetrnější k našemu zdraví a již existují i akryly bez zápachu a bezprašnou technologií. Akryl se nehodí pro slabé a měkké nehty. Úprava trvá přibližně hodinu. Dobré je objednat se za 3-4 týdny.

Gelové nehty

Oproti akrylovým jsou pružnější, také tenčí a pro váš vlastní nehet částečně prodyšné. Vzhled gelových nehtů je přirozenější než u akrylu. Současné gelové systémy na modelování nehtů jsou vyrobené bez kyselinových materiálů a to dává možnost dlouhodobého nošení bez neblahého vlivu na zdraví. Častost doplnění je velmi individuální, záleží na rychlosti růstu nehtu. Většinou je to zhruba kolem jednoho měsíce.

Nejoblíbenější vzory

Největší zájem je stále o francouzskou manikúru a květiny. Mohou se zdobit podle ročních období. I podle události, jako jsou plesy, večírky, svatby. Velice zajímavou novinkou je tzv. 3D efekt, kdy např. kytičky v naneseném gelu jakoby „plují". I do zdobení nehtů se promítají aktuální trendy, ale je důležité, aby vám zvolený styl slušel a typově seděl k vaší osobnosti. Zdobení nehtů je třeba přizpůsobit i povolání. Ale především je důležité, abyste se cítily sami sebou a neměly pochybnosti, zda vám to sluší či nikoliv.

Jsou ale i chvíle, kdy není dobré podstupovat modeláž nehtů...

  • Trpíte-li plísní nebo kandididou.
  • Léčíte-li se antibiotiky a chemoterapiemi.
  • Těsně po provedení neodborné manikúry, během které byla poškozena kutikula.

Reklama

Související témata:

Načítám