Hlavní obsah

Grilovací inspirace z Globusu

Reklama

Nechcete stále dokola grilovat krkovici a kuřecí, ale naopak chcete posunout svoje grilování o kousek dál? Navštivte řeznictví Globus, najdete zde i méně tradiční masa a uzeniny vhodné právě k takové úpravě.

Článek

Co je základem úspěchu každé grilovačky? Podívejte se na pár praktických tipů, díky kterým můžete své grilování dotáhnout k dokonalosti.

1. Abyste měli z grilovačky opravdový požitek, dbejte především na čerstvost a kvalitu masa. Vsaďte na známá řeznictví nebo prověřené značky, jinak vás hosté rozhodně nepochválí, i když uděláte všechno správně. Zárukou jistoty je třeba Globus, který má vlastní řeznictví s uzenářskou výrobnou, které najdete v každém Globus hypermarketu. (Masné a uzenářské výrobky se tam připravují každý den přímo v prodejně, nejsou převáženy z místa na místo a můžete si být jisti tím, že se vše obejde bez přidání zbytečné chemie.)

2. Kuřecí prsní nebo krkovice, to je vděčná klasika. Můžete se ale pustit i do objevování nových chutí a mas! Bát se nemusíte panenky, vepřové kýty, vepřového boku ani chuťově výraznějšího jehněčího masa nebo naopak jemnějšího telecího. Vše seženete čerstvé v Globusu, a navíc v různých variantách. Steaky, špízy, kostky, marinované či přírodní. S vhodným výběrem vám v Globusu poradí vyškolený personál, nebojte se zeptat.

Masa a uzeniny na gril pro vás v Globusu připravujeme dle aktuální poptávky v průběhu celého dne

3.Nezapomínejte na grilovací klobásky. Jsou ideálním předkrmem – příjemně zpestří chvilky a navnadí chuťové buňky před tím, než se propeče maso. Nabídka v Globusu je opět nepřeberná od bílé klobásy přes moravskou, hovězí, ale opět i méně tradiční jehněčí či telecí s přídavkem sušených rajčat nebo smažené cibulky. Samozřejmostí je, že jejich hlavní surovinou je vždy čerstvé maso. Jsou šťavnaté, příjemně kořeněné a v přírodním střívku.

4. A pak už jen pár zásad, které je dobré mít při grilování na paměti:

  • Před grilováním potřete rošt jedlým olejem či špekem, aby se maso nepřipeklo.
  • Nikdy negrilujte nad přímým ohněm. Počkejte si na žhnoucí uhlíky.
  • Nikdy negrilujte zmrzlé maso. Nejenže se neupeče rovnoměrně, ale zpravidla je uvnitř nedopečené a na povrchu spálené.
  • Maso při pečení nepropichujte. K obracení používejte kleště na maso.
  • Když se stane, že se maso začne opékat nerovnoměrně, zabalte tmavou část do alobalu a dopečte ho. Rozhodně se nepřipálí.

Více informací včetně aktuálních akčních nabídek naleznete na www.globus.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám