Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zemitá chuť jater v kombinaci s dezertním vínem uspokojí chuťové buňky každého milovníka jídla.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 dl portského vína
    12
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 600 g husích jater
  • 1 ks jarní cibulky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Játra dobře omyjte a zbavte blan. Z vína, najemno nasekané cibulky, kmínu, pepře a soli vytvořte řídkou směs, ve které játra dvě hodiny marinujte. Poté je dejte dle porcí do alobalu, uzavřete a grilujte.

02.

Podávejte s pečivem a salátem.

Související témata:

Načítám