Hlavní obsah

Harry Potter: Koho čeká smrt?

Foto: harryaprinc.cz

Harry se vydává po stopách VoldemortaFoto: harryaprinc.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světy kouzelníků a mudlů začínají být až nebezpečně blízko. Pán Zla je silnější než kdy dříve. To, že náhle padají londýnské mosty a umírají nevinní lidé, rozhodně není jen souhra nešťastných náhod. A Harry Potter, chlapec s jizvou ve tvaru blesku na čele, se připravuje na poslední souboj proti Tomu-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit!

Článek

Harry Potter a princ dvojí krve - tak se jmenuje již šesté pokračování dobrodružných příběhů brýlatého kouzelnického učně. Režie se znovu ujal David Yates. Ten má na svědomí i zfilmování předchozího, tedy pátého dílu této kouzelnické série. Se zatím nejnovějším filmovým dílem přichází hned několik zklamání. Pokud jste těšili na to, že Princ dvojí krve je předposlední díl a že se tedy již brzy dozvíte, jestli Harry umře, nebo ne, tak máte smůlu. Filmoví producenti se totiž rozhodli závěrečný, sedmý díl ságy ještě rozdělit. Takže Princ dvojí krve je „teprve" šestý z osmi. A dalším zklamáním je smrt jedné z hlavních postav...

Po stopách prince a Voldemorta

Jistě jste už slyšeli o tom, že v bradavické škole je místo profesora obrany proti černé magii tak trochu zakleté. Jak jinak by bylo možné, že se za dobu, co Harry tuto školu čar a kouzel navštěvuje, vystřídalo již pět profesorů? Když věrní kamarádi Harry, Ron a Hermiona nastoupí do šestého ročníku, jsou na nového učitele tohoto předmětu opravdu zvědaví. Jenže přijde šok - místo totiž konečně získá úlisný Snape! Zato na místo učitele lektvarů nastoupí dobrácký profesor Křiklan.

Foto: harryaprinc.cz

Znovu se setkáme s Ronem a HermionouFoto: harryaprinc.cz

Harry začíná dříve nenáviděné hodiny lektvarů milovat. Nejen proto, že ho profesor Křiklan zbožňuje. Harry svou učebnici lektvarů zdědil po dřívějším studentu Bradavic a u každého lektvaru je rukou dopsáno několik rad, jak na to, aby se lektvar opravdu povedl. A tak se z Harryho stává skutečný mistr lektvarů. Na deskách této zázračné učebnice je podepsán princ dvojí krve... Kdo to může být?

Harry se spolu s Brumbálem vydá po stopách Voldemortovy minulosti. Aby měl alespoň nějakou šanci Pána Zla porazit, musí se o něm dozvědět co nejvíce. Proto zjistíme, kdo byli Voldemortovi rodiče, proč vyrůstal v sirotčinci nebo kam možná ukryl části svojí duše. Ano, Voldemort sám sebe rozdělil na několik kousků, aby se stal téměř nesmrtelným!

Ale nebojte, celý film se netočí jen kolem minulosti. Našim přátelům z nebelvírské koleje se začínají pěkně zapalovat lýtka! Zajímá vás, kdo je Harryho nová láska? A koho tajně miluje Ron?

Opět na nás čeká úžasný svět plný magických zvířat, fantastických kouzel a kde se láska i štěstí dají umíchat v kotlíku! Rodinný velkofilm, který si rozhodně nesmíte nechat ujít!

Foto: harryaprinc.cz

Plakát k nejnovějšímu filmu o Harrym PotteroviFoto: harryaprinc.cz

Harry Potter a Princ dvojí krve - premiéra 16. července 2009 Podle knižní předlohy J. K. Rowling Režie: David Yates Hrají: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Michael Gabon, Maggie Smith a další Délka: 140 minut, přístupný www.harryaprinc.cz

Reklama

Související témata:

Načítám