Hlavní obsah

Hit léta? Čistá voda s hořčíkem

Reklama

Jak komfortně a levně dopřát našemu tělu opravdu kvalitní a zdravou vodu, která skvěle chutná, a je navíc jemně mineralizovaná cenným hořčíkem, si povíme v následujících řádcích.

Článek

Voda z kohoutku má různou kvalitu. Díky její úpravě, zachlorování a následné daleké pouti z úpravny až do vašeho kohoutku může nabrat spoustu nežádoucích látek, které zásadně ovlivňují její chuť a aroma. Často je cítit právě chlorem a má chemickou chuť. Dalším problémem je i vysoká tvrdost vody, která je v našich podmínkách zcela běžná.

Řešením může být nákup balené vody v plastových láhvích, což je ekonomicky nevýhodné, a hlavně nepohodlné. Navíc zatěžujete životní prostředí spoustou zbytečných plastů. Balená voda může mít kvůli dlouhodobému skladování mnohdy spornou kvalitu. Nejchytřejší alternativou je tedy pořízení filtrační konvice s takzvaným hořčíkovým mineralizérem, který na trh uvedla značka BWT.

Přefiltrovaná voda skvěle chutná a je mineralizovaná cenným hořčíkem

Novinka na trhu – hořčíkový mineralizér BWT

Patentovaná technologie mineralizování filtrované vody hořčíkem je opravdový hit posledních let! A jak to celé funguje?

Běžná voda z kohoutku je během filtrace zbavena chloru a jeho organických sloučenin (tzv. THM), vodního kamene (který dokáže mimochodem spolehlivě zlikvidovat vaše kuchyňské spotřebiče). Během procesu filtrace dochází i k redukci těžkých kovů, herbicidů a pesticidů, které se mohou do vody dostat právě z vodovodního řádu. Nakonec filtry BWT s hořčíkovým mineralizérem obohatí vodu o ionty cenného hořčíku a tím se zcela odlišují od ostatních podobných produktů na trhu.

Po přefiltrování má voda příjemnou, jemně mineralizovanou chuť a téměř vyrovnané pH! Skvěle se hodí pro přípravu nejen studených, ale i horkých nápojů, jako je čaj a káva, u kterých zvýrazňuje jejich chuť. Obsah přefiltrované vody z jedné konvice odpovídá zhruba 65 mg hořčíku, tedy zhruba stejné množství, jako je v sedmi jablkách!

Voda obohacená hořčíkem, nebo sedm jablek?

Proč je hořčík pro lidský organismus důležitý?

Dostatek hořčíku je pro lidské tělo zásadní. Lidský organismus si neumí hořčík vytvořit, a tak ho musíme pravidelně doplňovat. Můžete jej získávat z běžných potravin, jako jsou celozrnné obilniny, luštěniny, semena, brambory, zelenina a ovoce, případně z vitaminových doplňků.

Magnesium napomáhá udržovat správnou funkčnost svalů a nervů, udržuje stabilní srdeční rytmus, zdravý imunitní systém a v neposlední řadě má vliv na zdravé kosti, nehty a zuby.

Hořčík pro vaši každodenní vitalitu:

• Bojuje proti stresu a podporuje kvalitní spánek

• Napomáhá při bolestech hlavy

• Podílí se na tvorbě energie

• Podporuje srdeční činnost

• Je důležitý pro náš nervový systém

• Podporuje efektivní trávení

• Zpomaluje stárnutí a odumírání buněk

• Je důležitý pro využití dalších prvků, například vapníku

Pokud chcete mít neustále kvalitní mineralizovanou vodu po ruce, vyzkoušejte některou z filtračních konvic BWT.

Filtrační konvice BWT jsou na výběr v pestrých barvách

Reklama

Související témata:

Načítám