Hlavní obsah

Móda pro plnoštíhlé. Začínáme s XL!

Foto: Sumak-xl-fashion

Na každou postavu se najde hezké oblečeníFoto: Sumak-xl-fashion

Reklama

Přestaňte řešit svou váhu a chtějte vypadat přitažlivě! Vyberte si pěkné oblečení, nechejte si udělat vlasy, nehty, zajděte si na kosmetiku, začněte se hýčkat. Rozhodně neříkejte, že pro vás je ten nevýrazný a neforemný kousek oblečení dobrý jenom proto, že máte nadváhu. Chtějte pro sebe to nejlepší.

Článek

Díváte se občas na filmy pro pamětníky? Všimněte si, jaké tam mají ženy oblinky. Dnešní „modelkovská“ štíhlost v té době příslušela jen dětem.  Naštěstí každému se líbí něco jiného. A nemyslete si, že ta, která se pohybuje pod svým BMI, má vyhráno.

Štíhlá ještě neznamená krásná. A mít několik kil navíc neznamená ošklivá.  Přitažlivost nemá tak jednoduchý vzorec. Proto ženy mučící se dietami až za hranici toho, co tělo snese, jsou obvykle žalostnějším obrazem – ale společnost má víc zaostřeno na nadváhu. A podle současných měřítek má nadváhu každý, komu nejsou vidět kosti.

Proto, dámy, které máte nějaké to kilo navíc, neříkejte si, až zhubnu, koupím si něco pěkného na sebe. To je cesta do pekel. Vyzpovídali jsme pro vás profesionálky, které modely XL pro vás vybírají v zahraničí i od tuzemských firem, jejich postřehy vám otevřou oči.

Jiřina Znášiková z LADY XL fashion soudí, že „některé silnější ženy buď nedbají, a nebo nevědí, kde se vkusně obléci. Myslí si, že ani hezké oblečení jejich postavu nevylepší. Ale to je mylná představa. Oblečení dokáže opravdu hodně pomoci jak barevností, tak i střihem. V naší nabídce jsou modely  promyšlené tak, aby co nejvíce lichotily postavě. Například speciální střihy kalhot jsou pohodlné přes bříško a zužují. V pase neškrtí, protože je pásek opatřen gumou. Pro tuto sezonu je módní jak bílá a černá, tak i pestré barvy léta červená, žlutá, tyrkysová. Doporučuji především tunikové šaty, k nim zajímavé blejzry a také máme širokou nabídku nápaditých plavek."

Foto: wellpromo.com

Ve velikosti XL je černá nejoblíbenějšíFoto: wellpromo.com

Blanka Vodáčková, MaxiModa, doplňuje: „Mnoho žen plnějších postav nechtějí za oblečení utrácet, je to samozřejmě spojené s tím, že se necítí krásné. Určitě se vyplatí koupit si třeba méně kousků, ale kvalitnějších. Snažíme se ženám vybírat takové modely, které odpovídají jejich typu, zdůrazní přednosti jejich postavy a problémové partie potlačí. Nejvíc mi vadí, když se oblékají do tzv. pytlů, které je rozšiřují, vyzmizíkují všechny křivky a zkracují postavu. Této sezoně vévodí navy (námořnický) styl, džínovina, geometrické vzory, a to i pro velikost XL."

A dobře míněná rada od Soni Rychlé, Adamis. „Pro každou postavu, ale opravdu pro každou, se najde oblečení, které vás zeštíhlí a hlavně dodá sebevědomí. Důležité je dát na odiv, co je na vás pěkné. A nebát se barev, ženy si mylně myslí, že jedině černá to zachrání, ale jako každé pravidlo, neplatí vždy. Proto je lepší navštívit specializované prodejny, než velké řetězce. Pro léto jsme připravili zejména pestrobarevné tuniky, které jsou k typu postavy ,jablíčko' lichotivé, a z barev vede tyrkysová, fialová, samozřejmě bílá k létu patří a nechybějí zvířecí vzory."

Milé XL ženy, hoďte svá kila za hlavu a kupte si něco super pěkného, v čem se samy sobě budete líbit.

Reklama

Související témata:

Načítám