Hlavní obsah

Horoskop: Tyhle nemoci vám hrozí!

Foto: thinkstock

Bolí vás často krční páteř nebo vůbec horní část zad? A nejste náhodou ve znamení Býka?Foto: thinkstock

Reklama

Co všechno má vliv na to, jestli jste nemocní? Vaše chování, viry a bacily, strava – a budete se možná divit – i sluneční znamení! Zjistěte, k jakým zdravotním potížím máte od narození sklony!

Článek

Potkal vás úraz nebo dlouhotrvající nemoc? Je to náhoda? Možná! Ale pravděpodobně v tom bude mít prsty i sluneční znamení, ve kterém jste se narodili. K jakým nemocem jste náchylní? Zjistěte to! A navíc na vás čekají už trochu jarní tipy pro lepší náladu.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Umíte se vyčerpat vlastní neúnavností, ke své škodě ji ještě zvyšujete konzumací různých energetických stimulantů. Hrozí vám pak úrazy nebo náhlá vzplanutí nemocí.

Tip:Klid a dobrá nálada je pro vás ta nejlepší prevence, přebytek energie uvolníte fyzickou aktivitou. Potřebujete jasné světlo, petrklíč, hortenzie nebo zimolez jsou květiny pro vás.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býk mívá potíže s krční páteří a bolestí v horní části zad. Je náchylný k nachlazení, rýmě s „plným nosem“, má problémy s hlasivkami a přejídáním.

Tip: Na stůl si dejte konvalinky nebo růže, na parapet na jaře fialky, rozsviťte si uklidňující světlo. Přepadnou-li vás starosti s hmotným zabezpečením, přidejte hudbu a zdravé mlsání.

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Slabým místem jsou ramena, paže a napětí šíje. Býváte nervózní, máte sklon k přetěžování nervového systému. Hrozí vám nemoci průdušek a plic, na to inhalujte páry z jehličí borovice vařeného ve vodě.

Tip: Uklidní vás chůze a dechová cvičení. Také dobrá kniha, vedle sebe si dejte azalku, levanduli nebo konvalinky.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Rak je citlivý na trávicí potíže, plynatost, neurózu žaludku. Jeho zranitelným místem jsou lokty, kosterní a pohybové problémy. Pomohou protahovací cviky a teplá domácí polévka.

Tip: Měkké světlo a bílé květy lilie či magnolie by měly zklidnit náladu, dobrá kniha s historickou tematikou navodí příjemný spánek.

Foto: thinkstock

Zažívacími obtížemi trpí často ženy ve znamení PannyFoto: thinkstock

Lev (23. 7.–22. 8.)

No, nemusí být vždy po vašem. Poděkuje vám za to vaše srdce, tlak, krevní oběh, metabolismus jater. Na potíže se zády a předloktím pomůže dobrá židle, pravidelná chůze do schodů je pro vás malý všelék.

Tip: Náladu vám rozjasní denní světlo a pohled na slunečnice, rozmarýnu, nebo kytici měsíčků.

Panna (23. 8.–22. 9.)

Problémem a současně podmínkou zdraví je zachování duševní rovnováhy. Máte citlivou oblast břicha, zažívání, trávicí ústrojí, slinivku břišní. Nevyhýbají se vám záněty nosních dutin a dýchacího systému, bolesti zápěstí a nehtů.

Tip: Snažte se uvolnit psychiku, nejlépe v přírodě. Obklopujte se jasnými různobarevnými kvítky, narcisy nebo astrami.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Choulostivým místem jsou vyměšovací orgány, ledviny a kožní problémy. Bolesti se dostavují v oblasti beder. Nevyhýbejte se konstruktivním konfliktům, pomůže vám to s nerozhodností a kompromisy na úkor svého zdraví.

Tip: Jasné světlo, modré květy hortenzie, svazek sedmikrásek vám potěší smysly, nezapomínejte pít čaj na propláchnutí ledvin.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Ke zranitelným místům patří nos a oblast kolem něj. Máte sklon k infekčním nákazám, vylučovacím potížím, k pocení, někdy i problémy s dostatečným okysličováním orgánů.

Tip: V přítmí tlumeného světla dejte vyniknout tmavě červeným květům, pěstujte červené muškáty. Nezanedbávejte výživné potraviny a čaje na vyčištění organismu.

Foto: thinkstock

Zuby jsou prokletím KozorohůFoto: thinkstock

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Patnáct minut intenzivního cvičení denně, a vyhnete se potížím s motorikou, sedacím nervem a hýžďovými svaly. Pohyb vám zažene chmury, trápíváte se smyslem života se sklonem izolovat se od všech.

Tip: Den vám zpříjemní kytice chrpy, večer jasné světlo, růžové barvy karafiátů, pivoněk a čaj ze šalvěje.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Jeho oblastí je kostra, klouby, zuby. Kožní nemoci bývají způsobeny úzkostmi. Potrápit dovede hlavně revmatismus kolen a bolesti zubů. Pomohou a celkově uvolní masáže a hodně tepla na prohřátí.

Tip: Ze zasmušilé nálady by vám měly pomoci macešky, kamélie, břečťan, k tomu kvalitní osvětlení a lipový čaj.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vládne kotníkům, lýtkám, krevnímu oběhu a zraku. Trpívá nervozitou, křečemi a alergiemi, poruchy nervů způsobují občasné pocity odlišnosti a samoty.

Tip: Na okně zlatý déšť, večerní osvětlení může mít i duhové barvy, krásně v něm vyniknou orchideje. Krevní oběh vám rozproudí zázvorový čaj, na lýtka pomůže masáž.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Z okolní atmosféry můžete psychosomaticky onemocnět. Vyčerpání vám způsobuje problémy s imunitou. Citlivý lymfatický systém, alergie, otoky, na to vše buďte opatrní při užívání léků či čajů z léčivých bylin.

Tip: Pomáhá vám ticho, relaxační koupel, květiny s mořskou zelení nebo karmínovou barvou. Atmosféru vám zpříjemní rebarbory, klematis či mech.

Schválně, jak na vás předpoklady znamení pasují?

Reklama

Načítám