Hlavní obsah
3,0
(1)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Myslivci si s masem vždycky uměli poradit na jedničku a tenhle recept spojuje všechna koření,. která si pod mysliveckým dovedete představit. Dáte si taky?

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Na maso
  • 500 g hovězí kýty
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 3 plátky anglické slaniny
  • 1 palice česneku
Na marinádu
  • 1 cibule
  • 1 lžička tymiánu
  • 7 g koření na divočinu
  • 6 kuliček celého černého pepře
  • 5 kuliček jalovce
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
Článek

Postup

01.

Hovězí maso nakrájíme na větší kousky. Připravte si marinádu: kuličky koření nadrťte a smíchejte s divokým kořením, tymiánem a jemně nakrájenou cibulí. Maso dejte do misky, promíchejte s kořenící směsí, přidejte bobkový list, zalijte olejem a nechte tři hodiny v pokojové teplotě odležet.

02.

Maso vyndejte z marinády a otřete z něj zbytky koření. Na rozehřátý lávový kámen dejte plátky slaniny, aby pustily tuk. Kousky hovězího masa poté grilujete a podávejte s opečeným bramborem a plátkem česnekové hlavičky.

Reklama