Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Hráškový salát s dokřupava opečenou slaninou přijde k chuti v každou roční dobu. Když ho doplníte vejci nebo grilovaným sýrem, máte salát k obědu.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g mraženého hrášku
  • 1/2 hlávky salát lollo rosso
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 200 g slaniny
Článek

Postup

01.

Hrášek krátce povařte v osolené vodě a rychle ho zchlaďte. Listový salát natrhejte na kousky a cibuli nakrájejte na půlkolečka. Vše promíchejte s olivovým olejem, osolte, opepřete a rozdělte na talířky. 

02.

Slaninu (nebo i šunku) nakrájejte na proužky, zprudka orestujte na pánvi na troše oleje a rozdělte na připravený salát.

Související témata:

Načítám