Hlavní obsah

Hravé zimní doplňky, které zahřejí

Foto: Ann Christine

Užijte si letošní zimu stylově!Foto: Ann Christine

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšla byste v zimě ven bez kabátu? Asi ne, že? A co bez čepice, rukavic a šály? Je až k nevíře, kolik je za mrazivých dní vidět žen, které mají holý krk, hlavu i ruce. Brr! Nedělejte stejnou chybu a vyberte si úžasné kousky, které nebudou jen hřejivé, ale i stylové!

Článek

O co více je letošní móda minimalistická, o to více si můžete s těmito zimními „zahřívačkami" vyhrát. Je-li pro vás móda hrou, určitě si přijdete na své.

Kulichy, ušanky a spol.

Máte trauma z dětství, kdy jste musela nosit ohromného kulicha, který vám vůbec, ale vůbec neslušel? Letošní sezona je hodně pestrá a přeje i ženám, které klasické čepice nemusí. Do módy se vrátily staré dobré klapky na uši, pokud do nich půjdete, volte ty chlupaté. Jednou z nejslušivějších čepic jsou potom barety, které jsou v zimě pletené. Pro dámy, které si potrpí na eleganci, je zase skvělou volbou klobouček, připomínající žokejskou čapku.

Na foto: Debenhams, klobouček a klapky H

Překonala jste odpor ke kulichům? Výborně. Ty totiž slaví velký comeback. Pletené čepice s bambulí vypadají hravě, ty jednoduché ve střízlivých barvách potom decentněji. Hitem jsou také vtipné čepice s ušima, takže pokud patříte do mladší generace nebo se v ní alespoň cítíte být, jděte do nich. Kdybyste si měla letos vybrat jen jednu zimní pokrývku hlavy, byla by to ale ušanka. Ta frčí jak v chlupatém provedení, tak i se zimními, severskými vzory. A když ji budou zdobit zavěšené bambulky, tím lépe!

Na foto: S. Oliver, Roxy, Topshop

Šála třikrát jinak

Látkové šálky, které jste nosila na podzim, odložte, a pořiďte si teplou vlněnou šálu. Kromě těch klasických si ale můžete pořídit i takzvanou rouru, kdy vám odpadá zavazování a upravování a navíc vás krásně zahřeje. Dáváte-li přednost klasickým šálám nebo velkému pašmínovému šátku, naučíme vás, jak ho rychle zavázat.

Na foto: Topshop, H, Bandolera

  1. Nejrychlejším způsobem je šálu přehnout, obmotat kolem krku a dvojitý konec protáhnout vzniklým očkem.
  2. Dále si můžete šálu uvázat tak, že ji vpředu přitisknete ke krku, konce vzadu překřížíte, vrátíte se dopředu a uděláte klasický uzel. Část uvázané šály, která je nad uzlem, potom tahem povolíte a přetáhnete přes uzel. Pak už stačí jen lehce poupravit a je to!
  3. Dalším tipemje šálu pověsit na krk tak, aby vám dlouhé strany visely vpředu, na konci jedné šály udělat volný uzel a očkem protáhnout druhý konec šály. Vznikne vám tak uzel, se kterým můžete pohybovat. Šálu si poupravte podle toho, chcete-li ji mít volněji s uzlem níže nebo naopak.

Na foto: Mango, Debenhams, H, Topshop

„Odklápěcí“ rukavice

I ve výběru rukavic máte letos volnou ruku. Vybrat si můžete elegantní kožené nebo koženkové rukavice s jednoduchým zdobením v podobě mašličky nebo zipu, nebo také palčáky, z nichž některé mívají praktický odepínatelný vršek. Když tak budete lovit drobné na kafe, nemusíte si je celé sundávat a ukládat. Místo rukavic si také můžete pořídit kožešinový rukávník. V obchodech jich je ale zatím poskrovnu, jestli žádný neseženete, zabruste na internet.

Letos to bez roztomilého doplňku nepůjde, nebo vy odoláte?

Reklama

Související témata:

Načítám