Hlavní obsah
3,3
(62)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Až půjdete dnes na nákup, přidejte do košíku kefír, přesněji kefírové mléko. Proč? Se sladkými moučníky totiž dokáže hotové zázraky. Nevěříte? Přesvědčte se na vlastní ústa. Vyzkoušejte moučník z kefírového mléka.

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky cukru moučka
  • 2 hrnky kefíru
  • 6 lžic kakaa
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 ks vejce
Na potření
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 kelímky vanilkového smetánku
  • 100 g hořké čokolády
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia. Cukr vyšlehejte s vejci, přidejte kefírové mléko, kakao, olej a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jednolité těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dejte ho do trouby péct na 25–30 minut.

02.

Když vychladne, vyšlehejte smetanu, rozmíchejte v ní smetánky (Lipánek, Pribináček, a jiné) a nahrubo nastrouhanou čokoládu. Smetanovým krémem potřete upečený základ, nechte uležet a můžete si pochutnávat.

Kefír můžete přidat i do slaného pečení, zkuste třeba domácí chléb.

Související témata:

Načítám