Hlavní obsah

Hrnkový moučník s kefírem

Hodnocení:
(44)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Až půjdete dnes na nákup, přidejte do košíku kefír, přesněji kefírové mléko. Proč? Se sladkými moučníky totiž dokáže hotové zázraky. Nevěříte? Přesvědčte se na vlastní ústa. Vyzkoušejte moučník z kefírového mléka.

Ingredience pro:
1 plech
Na těsto
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky cukru moučka
  • 2 hrnky kefírového mléka
  • 6 lžic kakaa
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 2 vejce
Na potření
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 kelímky dětských smetánek
  • 100 g hořké čokolády
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia. Cukr vyšlehejte s vejci, přidejte kefírové mléko, kakao, olej a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jednolité těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dejte ho do trouby péct na 25–30 minut.

Krok 2: Když vychladne, vyšlehejte smetanu, rozmíchejte v ní smetánky (Lipánek, Pribináček, a jiné) a nahrubo nastrouhanou čokoládu. Smetanovým krémem potřete upečený základ, nechte uležet a můžete si pochutnávat.

Kefír můžete přidat i do slaného pečení, zkuste třeba domácí chléb.

ynezorPumanzeSaNyknalC