Hlavní obsah

Hubněte rychle, zdravě a s úsměvem!

Foto: Zbyněk Prokop

Trénink na stěně Kinesis je zábavnýFoto: Zbyněk Prokop

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhubnout do léta. Ano! Ještě je čas dolaďovat své křivky, abychom s nimi nejen na dovolených bez studu dobývaly svět! Objevila jsem horkou novinku, díky které nás cvičení bude bavit a kila půjdou dolů dvojnásobně rychle.

Článek

Zázračná stěna?

Jak už jsem se mohla přesvědčit na vlastní kůži, ženy v oblibě posilovnu moc nemají. Narazila jsem ale na speciální stěnu „Kinesis", která nás dostane poměrně rychle do formy. Je lepší než klasické posilovací stroje a trénink konečně začne být zábavný. Já jsem si dala za 45 minut pěkně do těla!

{stream-video}

Revoluční technologie Kinesis zatím bohužel není dostupná všem - nyní pouze pražským spolubojovnicím. Přesto věřím, že se časem najde i jinde. „Původ jména Kinesis pochází z řeckého pojmu označujícího volný pohyb. Kinesis nabízí možnost komplexního cvičení na čtyřech unikátně vyhotovených modulech: tlakem dopředu, tahem, přítahem a cvičení spodních končetin,“ vysvětluje Robert Emler, náš osobní trenér ve Volcano Health Club. Díky odstředivé síle, která umožňuje tělu naprosto přirozený pohyb, dochází k ucelenému zapojení více svalových skupin. Variabilita cvičení je podle trenéra takřka neomezená, ale je důležité cvičit správně, k čemuž je minimálně na začátku zapotřebí, aby na nás někdo fundovaný dohlédl. Ale když dostanete takového trenéra, jako my, je to navíc i kulturně-společenský zážitek. „Stěna je koncipována také pro zlepšení výsledků při klasických cvičeních, jakými jsou pilates a jóga, nabízí více jak 200 základních jednotlivých cviků a díky jejich následným variacím umožňuje nekonečné množství pohybů,“ říká Robert Emler.

Foto: technogym.com

Hubnutí je na stěně efektivnějšíFoto: technogym.com

Dvojnásobně rychlé hubnutí

Cvičením na speciální stěně si nejen zlepšíme náš pohybový aparát, ale můžeme dosti snadno dosáhnout rovnováhy a flexibility, hubnutí je i dvojnásobně efektivní. Nemusíme se bát ani stereotypu, který, jak víme, při některém druhu cvičení zapříčiní naši laxnost a odradí nás od zdravého pohybu. Každá samozřejmě musíme znát svůj zdravotní stav a na co máme, ale jinak neexistují na stěně prakticky žádná omezení a cvičení zvládnou stejně dobře začátečnice jako špičkové atletky. Pokud se řadíme ve sportu k mazákům, zřejmě oceníme, že tenhle druh cvičení může výrazně a v poměrně krátké době zlepšit výkon i v jiných sportech, jako např. tenis, squash, golf, běh nebo plavání.

Varianta pro mimopražské

Pokud nemáte to štěstí a nebydlíte v hlavním městě, netruchlete. Všechny cviky lze nahradit třeba kruhovým tréninkem v posilovně (pod dohledem trenéra). O tom se více dočtete v jednom z minulých dílů seriálu: Zhubněte! Díky kruhovému tréninku!. A není důvod se bát strojů, činek ani jiných pomůcek, které je možné zvládnout i v domácím prostředí. Inspiraci na cviky mám pro vás v jednotlivých dílech našeho seriálu. Skvělým pomocníkem v začátcích jsou i videokazety (dnes už DVD) se cvičením, které ukážou správný směr. Experimentování by se zejména začátečnicím nemuselo vyplatit. Výhodou při podobném cvičení je, že využíváme přirozené zátěže vlastního těla, které se pohybu lépe přizpůsobí. Zkrátka si najdeme polohu, která nám vyhovuje, což mi potvrdil nejeden trenér.

Takže s chutí do toho, ať se můžeme v létě ukázat v báječné formě!

Ke zdravému pohybu patří i zdravá strava. Pokud potřebujete odbornou radu k hubnutí, obraťte se na naši poradnu ZDE. S osobními výsledky se můžete pochlubit v diskusi nebo na mém e-mailu michaela.capkova@prozeny.cz. Držte se!

Reklama

Související témata:

Načítám