Hlavní obsah

Hubnoucí ženy porazily silné muže!

Foto: redakce

Zahájení proběhlo ještě v obavách z počasíFoto: redakce

Reklama

Nenechaly jsme se odradit ani počasím, ani skeptickými předpověďmi! A udělaly jsme dobře! Historicky první víkendový sraz hubnoucích žen z naší facebookové stránky zbořil mýty a dokázal, že odhodlané ženy mohou směle konkurovat silným mužským protějškům, a to i v ryze mužských disciplínách!

Článek

Probudily jsme se do uplakaného dne, což nebylo pro mě jako pořadatelku téhle nadšenecké akce nijak motivující. Bohatý program plný venkovních aktivit se najednou otřásl v základech a já měla v krku velký knedlík. Uklidňovala mě pouze myšlenka, že hlavním smyslem téhle akce je poznat se osobně. Skepticky jsme se tvářily i v Hradci Králové, kde jsme měly s kolegyní Luckou odchytit případné bloudící účastnice, kterých jsme se na rozdíl od ukrutného lijáku nedočkaly. A tak nezbývalo než doufat, že nikdo nezabloudil a na sraz alespoň někdo dorazí.

Přijeli všichni!

Předně bych chtěla poděkovat za odvahu všem ženám, které se nelekly proudů vody a i přes remcání svých drahých poloviček, které je ve většině případů doprovázely, si přijely odpočinout, zasoutěžit a pobavit se. Při pohledu na přijíždějící skupinky hlásící se pod heslem ProŽeny se mi ulevilo, stejně jako když mě správce Stříbrného rybníku za soustavného deště ubezpečoval, že program počasí neovlivní a všechny atrakce můžeme směle zdolat. A tak jsme účastnice a účastníky vybavily hrnečky, propiskami a svačinou v podobě tyčinek Corny všech možných příchutí, energetickými žvýkačkami a malé účastníky časopisy Sluníčko a Mateřídouška a mohlo se začít. Vědomostní kvíz otestoval znalosti týkající se zdravého životního stylu a není divu, že v něm dominovaly ženy, a to doslova za burácejícího smíchu mužského osazenstva, kterému pojmy jako BMI, glykemický index a kilojouly nic neříkaly. Po celou dobu akce byl k dispozici trenér Ondřej Jeřábek, který po testu všem vysvětlil, jak se správně při hubnutí stravovat, cvičit, a odpověděl na všechny zvídavé dotazy účastnic.

Po několika dětských soutěžích a zdravém obědě jsme vyrazili včetně mužů za adrenalinem. Počasí naše prosby vyslyšelo, přestalo pršet a dokonce se ukázalo i sluníčko. A tak jsme se vzájemně utkali ve střelbě paintballovou pistolí na PET lahve. Ač to vypadalo jako mužská záležitost, některé bojovnice směle konkurovaly mužům. Věřím, že kdyby měly střílet na živý terč, šlo by jim to ještě lépe – mužů tam bylo dost! Nejlíp si ovšem vedla mládež. Podotýkám, že nejmladší střelkyni byly necelé dva roky a s malou pomocí se trefila stejně jako můj šestiletý Ondra, který ovšem střílel jako ostatní sám. Muži na paintballu „chytli slinu“ a probudily se v nich lovecké sklony, protože si to navečer ještě rozdali mezi sebou v urputném boji.

Foto: redakce

Byli jsme spokojeni a příjemně unaveniFoto: redakce

Sáhli jsme si na dno sil

Hlavní atrakce nás ovšem ještě čekala. V lanovém centru už byli nachystaní instruktoři se sedáky. Po vyplnění formulářů „Na vlastní nebezpečí“ jsme se vrhli překonat sami sebe. Děti a některé ženy si vyzkoušely lehčí dráhu ve výšce cca 1,5 metru. Ostatní se odvážili do korun stromů. Osobně jsem u několika překážek opravdu překonávala samu sebe a dvakrát jsem to chtěla vzdát. Všemožně jsme se ovšem hecovali, takže nakonec jsme se do cíle dostali všichni ve zdraví. Věk přitom nehrál roli. Nejstaršímu lezci na velké dráze bylo přes 56 let a jeho výkon jsme obdivovali. Jednou z posledních soutěží byl skok přes švihadlo na čas, kterého se opět nezalekli ani ti nejstarší. V této disciplíně byly ženy na sto procent lepší a muže nezachránil ani trenér Ondra se svými 48 přeskoky.

Zvítězily ženy!

Mám ohromnou radost, že na první místa po pečlivém spočítání všech bodů dosáhly moje spolubojovnice a ukázaly tak mužům, jak jsou všestranné. Ceny za snahu stály. Kromě nejnovějších digitálních vah Concept si vítězové odnesli sportovní tašky a doplňky (kšiltovky, ponožky, potítka a čelenky) od společnosti Nike, luxusní pleťová séra a tělové peelingy Essential care od firmy Haven4skin, praktické a elegantní příruční taštičky na foťák či mobil LeSportsac Paula, lahve speciálního fitness Cinzana Extra Dry, DVD od společnosti Filmexport home video, knihy o hubnutí a zdravém životním stylu z nakladatelství Grada a brněnského institutu pro redukci váhy Kompliment, výživové doplňky a vitaminy od PRO.MED.CS, super energetické žvýkačky Ve2 Energy gum peppermint sugarfree, balíčky tyčinek Corny a spoustu hraček od naší rodinné společnosti Seznam.cz, která nám věnovala i zmíněné hrnečky.

Večer a ráno jsme to rozjeli ve velkém stylu

A protože si všichni zasloužili oddech, pustili jsme se po vyhlášení cen do víru tance. DJ hrál ostošest, i když jen do jedenácti kvůli rušení večerního klidu. Nenechali jsme si ovšem nabourat večer a přesunuli se do chatky, kde jsme si sdělovali dojmy. Někteří z nás až do 5 do rána. V 7.30 si pro nás otrlé připravil trenér ještě rozcvičku, abychom si protáhli unavená těla a kolem poledne se rozloučili a odjeli do svých domovů.

Pokud chcete znát osobní zážitky jednotlivých účastníků, nezapomeňte se podívat na Facebook.

Na shledanou na dalším srazu!

Chtěli bychom poděkovat sponzorům akce:

Areál Stříbrný rybník

Concept

Nike Czech Republic

Heaven4skin

Corny Linea

LeSportsac Paula

Ve2 Energy

Cinzano

Grada Publishing, a. s.

Filmexport home video

PRO.MED.CS Praha, a. s.

Brněnský institut pro redukci váhy Kompliment

Seznam.cz

Mladá fronta, a. s. – časopis Sluníčko, Mateřídouška a Dieta

a našemu šéfovi Tomáši Hervertovi za finanční dar určený na lanové centrum.

Reklama

Související témata:

Načítám