Hlavní obsah

Hubnutí podle horoskopu: Jak shazovat kila? Na základě znamení!

Foto: Profimedia

Jak se dostat do kondice a zhubnout? Poradí vám hvězdy!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znamení horoskopu vám odhalí povahu a zvyky, ale také vám mohou pomoci při hubnutí. Co je nejvhodnější právě pro vás a na co si dávat největší pozor? Shoďte přebytečná kila i vy!

Článek

Každé ze znamení horoskopu s sebou pro svého zrozence nese určitá specifika. Jak si pomoci při hubnutí podle toho, v jakém znamení jste se narodili? Čemu se vyhnout a do čeho skočit po hlavě?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani mají vrozenou sportovní a k pohybu určenou tělesnou schránku, jakmile se dostatečně nehýbou, tloustnou. Zkuste proto do svého týdenního harmonogramu zařadit jakýkoli sport. Berani jsou navíc velcí fanoušci změn, pomůže vám tedy i to, pokud svůj jídelníček a životní styl změníte najednou, ne postupně. Tak se i tolik kýžené změny na vašem těle projeví velmi rychle, což jakožto Berani potřebujete, abyste neztráceli motivaci. Trpělivost totiž není vaší silnou stránkou.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Jako Býci jste určitě fanouškem jídla, a vzdát se ho je pro vás nemyslitelné – tak se do toho nenuťte, akorát byste se z hladu propadli do depresí. Raději než abyste nejedli nic nebo jen málo, servírujte si bohaté a pestré pokrmy – ale zdravé. Zaměřte se na zeleninu a uberte nevhodné tuky a cukry. Klíčový je u vás první krok, začít. Vrozená houževnatá tvrdohlavost vás pak bude tlačit dopředu a nedovolí vám přestat, dokud nedosáhnete vysněné váhy. Tak se jednoho dne odhodlejte a prostě začněte.

Foto: Profimedia

Blíženci by se měli pohybovat pravidelněFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Jste takové poletuchy, které chvíli nepostojí, klíčové je tedy u vás naučit se jíst v klidu a pravidelně, vědomě. Často se totiž stává, že právě Blíženci tloustnou proto, že mají nedostatek živin, a jejich tělo si začne ukládat zásoby na horší časy. Hlídejte se a jezte pravidelně, malé a zdravé porce, tak se dostanete na svou ideální váhu raz dva. Asi vám není třeba připomínat pravidelný pohyb, protože ho máte obvykle dost, spíše se vyhněte tomu, že ve spěchu zaběhnete do nezdravého fastfoodu.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Raci mají občas tendence sklouzávat k melancholii a tesknotě a řeší pak svoje smutky právě jídlem. Musíte se vědomě vyhnout tomuto emocemi poháněnému stresovému přejídání, které vašemu tělu nesvědčí. Naučte se zdravě snídat, protože právě ranní příval živin a sacharidů z ovoce vám také pomůže udržet si dobrou náladu po celý den. A pokuste se vyhýbat sladkým tučným dortíkům, hřešit člověk může jen občas.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Pro váš život je potřeba hodně energie, protože jste zvyklí stát v popředí. Neodbývejte se ale kávou a energetickými nápoji, zaměřte se na to, aby celý váš jídelníček odpovídal kritériím zdravé stravy a vašim velkým energetickým výdajům. Rozhodně neopomínejte sport, právě pro vás je ideální ranní běh nebo posilovna, kdy si utřídíte myšlenky a nabijete se pro celý den. Když jíte, více si vybírejte, nenahrňte do sebe všechno jen proto, že máte hlad. Jezte častěji, ať náporům vlčího hladu odoláte.

Panna (23. 8.–22. 9.)

Z jídla jste vlastně ve stresu. Panny, které všechno hodně řeší, mají často tendenci přehnaně do detailů rozpitvávat i každou dietu, což jim paradoxně jejich cestu ke zdravějšímu a štíhlejšímu tělu komplikuje. Nehrozte se nad každou kalorií a nemějte výčitky z toho, pokud to jednou nevyjde. Samozřejmě je dobré si jídelníček připravit, ale nemusíte se hroutit, když se od něj jednou odchýlíte. Ideální je pro vás dieta krabičková, která sice dá práci, ale vy si tuto pečlivou detailní přípravu ve výsledku užijete.

Foto: Profimedia

Váhy bývají netrpělivé a u žádné diety dlouho nevydrží...Foto: Profimedia

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Vaším osudovým problémem je vydržet – zůstat u jedné diety, když se každou chvíli zdá, že vhodnější by byla nějaká úplně jiná. Nenechte se zviklat, a když už se rozhodnete, držte se. Efekt nenastoupí hned, ale až po nějaké době pečlivého dodržování jednoho systému stravování. Pomůže, když budete mít motivaci – třeba v podobě šatů, do kterých se na konci chcete vejít. Váhy milují krásno, a tak pro vás vysněný kousek bude tím správným stimulem.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Máte pevnou vůli a taky tendence vrhat se do věcí občas po hlavě a bez většího rozmyslu. To může vést k tomu, že si řeknete, že prostě jíst nebudete. A to samozřejmě bude fungovat, kila půjdou dolů jedno za druhým. Nejíst ale není řešení! Dejte si tu práci a skutečně poskládejte jídelníček tak, aby byl pro vaše tělo zdravý. S vaší vůlí hubnutí půjde tak jako tak. Navíc není třeba dělat sporty, které jsou vám proti srsti, najděte si takový, u kterého vás hubnutí bude bavit.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Jste velmi soutěživí a milujete výzvy. Proto i do hubnutí se pustíte s vervou. Problém je, že vám počáteční nadšení málokdy dlouho vydrží, takže ho pořádně využijte. Připravte si propracované jídelníčky dopředu, nakupte si sportovní oblečení i permanentku do fitka, nakreslete rozvrhy, kdy a co budete cvičit. Až vás začne nadšení opouštět, právě tyhle věci vám pomohou vydržet a pokračovat. Dobrý nápad je také pustit se do hubnutí s parťákem, budete se povzbuzovat navzájem.

Foto: Profimedia

Lidé ve znamení Střelce by měli svůj trénink plánovatFoto: Profimedia

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Hubnutí a diety vnímáte jako boj, něco, co musí být nutně nepříjemné, kdy je prostě nutné zatnout zuby a vydržet. Tak to ale vůbec být nemusí. Najděte si takový styl stravování, který pro vás bude zdravý a zároveň vás bude bavit, to samé platí pro pohyb, který ke svému ozdravnému programu vyberete. Nenuťte se, najděte v tom zábavu, to taky umíte. Překvapí vás, že vás pak takové hubnutí bude stát mnohem méně sil, které můžete investovat jinde.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Ve svém životě potřebujete něco originálního a jiného než všichni ostatní a to platí i pro vaše hubnutí. Než abyste s davem vyrazili do fitcentra, najděte si alternativní možnost – třeba cvičení venku pod širým nebem. Udělejte si z hubnutí hru, sami vymýšlejte nová jídla ze surovin, která jste ještě nikdy nezkusili, a přitom víte, že váš jídelníček nakopnou správným směrem. Vymýšlejte si novinky, tak vás hubnutí bude bavit a vydržíte levou zadní.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby se občas zmítají z extrému do extrému a během měsíce jsou schopny přejít od naprosto nezdravého přejídání se sladkostmi a smaženými jídly k superzdravému životu sportovce – a zase zpátky. Je důležité najít kompromis. Klidně si najděte pomoc v podobě nutričního poradce nebo osobního trenéra, i vy si můžete nechat poradit, nemusíte vždy být tím, kdo pomáhá. Začněte víc myslet na své blaho než na blaho jiných, to vám pomůže ke správnému zacházení s vlastním tělem.

Každý se může dopracovat ke zdravému a štíhlému tělu, se kterým bude spokojen, stačí jen ctít a najít tu správnou cestu právě pro sebe. Jaká je ta vaše?

Reklama

Načítám