Hlavní obsah
4,1
(19)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Ať už silvestrovskou party sami hostíte nebo jdete k přátelům na návštěvu, originální pohoštění se neztratí na žádné oslavě. Vsaďte třeba na barevný hummus s červenou řepou!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 plechovky cizrny
  • 2 červené řepy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • 1 lžíce římského kmínu
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • olivový olej
K podávání
  • zelenina
Článek

Postup

01.

Oloupanou řepu nakrájejte na kostičky, zakapejte olivovým olejem, osolte a pečte při 200°C asi půl hodiny do měkka. Během pečení jednou promíchejte.

02.

Přesuňte spolu se scezenou cizrnou do mixéru, přidejte prolisovaný česnek, šťávu z půlky citronu, lžíci římského kmínu, lžičku soli, čerstvě mletý pepř, špetku chilli a asi ¼ hrnku oleje a rozmixujte dohladka. Ochutnejte a případně dosolte, dokyselte nebo přidejte trochu vody či oleje, kdyby byl dip příliš hustý. Podávejte s nakrájenou zeleninou, slanými tyčinkami či proužky chlebových placek.

Hummus můžete podávat třeba jako pomazánku.

Reklama

Související témata: