Hlavní obsah

I malá pomoc umí vykouzlit dětský úsměv

Reklama

Zdraví patří k nejdůležitějším aspektům lidského života, jen u nás žije jeden milion lidí s handicapem. Umožnit plnější prožití života těm nejmenším handicapovaným má v poslání také Nadace Naše dítě.

Článek

Automobilové nehody, popáleniny způsobené vlastní matkou, komplikace při porodu nebo vrozený handicap stojí například za omezeným životem mnoha dětí. Zdravotnické pomůcky, které by mohly limity zmírnit, jsou ale pro rodinu vysokou finanční zátěží. Pomocnou ruku se tak snaží podávat Nadace Naše dítě prostřednictvím Konta Naše dítě.

Nadace Naše dítě již 21 let pomáhá dětem týraným, zneužívaným, handicapovaným a jinak ohroženým

Výdaje rodin s handicapovaným dítětem

Zvýšené výdaje jsou zátěží pro rodinný rozpočet především ve chvíli, kdy je matka samoživitelka. I když je rodina úplná, pokrýt náklady je pro mnohé náročné, protože jeden z partnerů s dítětem zůstává doma. Pojišťovny ve většině případů proplácí jednu až dvě třetiny z celkové částky, nicméně cena se pohybuje v desetitisících až statisících korun.

Vozík pro handicapované děti, polohovací zařízení anebo řečový procesor mohou pomoci natolik, že dítě může docházet do školy, kde pozná další kamarády. Mnohdy jsou jedinou možností integrace dítěte s handicapem do společnosti.

Nadace naše dítě

Šrámy na dětské duši

Úmluva o právech dítěte oslavila minulý rok 25 let, přesto jsou práva dětí denně po celém světě porušována. Počet týraných a zneužívaných dětí u nás neklesá, dokonce lze ze statistik vysledovat smutný trend – týrání se v posledních letech přesouvá z tělesného na týrání psychické.

Týrané a zneužívané děti si ponesou šrámy na duši celý život, Nadace Naše dítě proto dlouhodobě finančně podporuje organizace, které se přímou péčí o ně zabývají a pomáhají jim neradostné dětství překonat.

Přispět lze na transparentní účet Konto Naše dítě, z něhož jsou finanční prostředky určeny na pomoc konkrétním dětem s konkrétními životními příběhy

I malá pomoc je mocná

Pomoci týraným, zneužívaným a handicapovaným dětem může každý. Přispět lze na transparentní účet Konto Naše dítě, z něhož jsou finanční prostředky určeny na pomoc konkrétním dětem s konkrétními životními příběhy.

Výše pomoci je zcela na každém, 20 nebo 100 Kč může být velkou pomocí, především pokud jde o pomoc trvalou. I malá pomoc je totiž mocná. Z Konta Naše dítě, jehož účet je 123131123/0600, jdou na přímou pomoc veškeré darované finanční prostředky.

Reklama

Související témata:

Načítám