Hlavní obsah

I penis podléhá katastrofám!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Jak je to s předkožkou?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tak choulostivý nástroj, jakým penis bezesporu je, se může potkat s různými nástrahami. Co nemilého se mu může přihodit? A je nutné ho obřezávat? A potřebuje to vůbec?

Článek

Pod pojmem katastrofa se může ukrývat mnoho nepříjemných situací: Oko na punčoše, urvané zrcátko při parkování, nemoc, rozchod, vyhazov z práce... Anebo zásah do pohlavních orgánů. V případě penisu je to obřízka. Ptáte se proč něco takového podstupovat? Je snad rozhodnutí Matky přírody, že k penisu patří předkožka, špatné?

Recept na onanii

Pozitivní názor na zbavování se konečku penisu začal údajně propagovat v osmdesátých letech minulého století jistý Dr. Kellogg a jemu podobní, kteří prostřednictvím svých kázání seznamovali veřejnost s domněnkou, že masturbace je škodlivá. A protože se malým chlapcům líbí tření předkožky o žalud, je třeba předcházet neřesti a s obřízkou začínat co nejdříve. Dr. Kellogg zkrátka přišel s tím, že čím více obřezaných penisů, tím méně onanie. Jakožto vlivný člověk donutil Ameriku, aby tento proces považovala bez uzardění na tváři za běžnou operaci, vysvětluje Paul Joannides v knize Sex je umět, chtít a vědět.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Někdy to v posteli zabolíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Neobřezaní: Jsou ti horší?

Aby se veřejnosti poskytlo další objasnění, proč vlastně k obřízce dochází, začalo se hovořit o přínosu pro zdravotní stav čili hlavně o prevenci rakoviny penisu. (Obřízka zcela určitě není prevencí rakoviny. Ti, jež tuto nemoc mají, jsou podle lékařů většinou kuřáci s nedostatkem hygieny, kteří se při mytí dostatečně nevěnují stažení předkožky.) Nicméně čím dál více se přichází na to, že tento zákrok páchaný na mužském genitálu není až takovým přínosem, i když se vlastně donedávna tvrdilo, že obřezaní pánové méně podléhají pohlavním nemocem, nemají problém zvaný phimosis, což je neschopnost přetáhnutí předkožky přes žalud atd.

Pro zachování předkožky v původním stavu mluví fakt, že ona inkriminovaná oblast obsahuje mnoho nervových zakončení (výborné pro vzrušení), a taky plní další důležitý úkol: stará se o hydrataci žaludu. Takže když se shrnou fakta, k obřízce není žádný pádný důvod.

Bolest během sexu

Nicméně (další) taková katastrofa se může přihodit i v pohodlí domova. Úraz penisu při milování... Byly jste někdy u toho? Vesele si užíváte a najednou mezi zvukem, který připomíná přelomení obyčejné tužky, slyšíte srdceryvné „au"! Ne že by chudák muž byl přecitlivělý na svůj nástroj, ale když vidí, že jeho chlouba postrádá svůj původního tvar, a navíc to celé hrozně bolí, není to nic veselého. Lepší varianta je, že dojde "pouze" k jakémusi pohmoždění údu . V tom horším případě došlo k přetržení vaziva a šlach, což zapřičiní krvácení. Rada je jediná: Honem startujte auto a vydejte se směrem k nemocnici, aby z toho zraněného torpéda taky něco zbylo, a nestalo se ohroženým druhem...

Tak už víte, proč jsou muži vůči svému rozkroku tak choulostiví?

Reklama

Související témata:

Načítám