Hlavní obsah

Ideální péče podle typu vlasů

Foto: Wella

Za krásné vlasy vděčíme soustavné péčiFoto: Wella

Reklama

Krásné vlasy může mít každá z nás, ale samozřejmě, jak se říká, nic není zadarmo. Chcete-li mít výstavní hřívu, musíte se o své vlasy také ukázkově starat. Zjistěte, co platí zrovna na ty vaše, a pusťte se do jejich hýčkání. Uvidíte, že se vám vaše péče vrátí!

Článek

Jsou vaše vlasy příliš suché? Bez toho, aniž byste si denně umyla vlasy, nemůžete vyjít z domu? Nebo kvůli jejich jemnosti zápasíte s neustálou zplihlostí? Z našich tipů si vyberete všechny!

Suché vlasy

Postrádá vaše hříva vlhkost? Na vině může být snížená funkce mazových žláz ale také časté mytí nebo fénování vlasů. Patříte do této skupinky i vy? Vyměňte běžný kondicionér za ten bezoplachový, který vaše vlasy vyživí a to až do dalšího mytí. Vlasy také nefénujte horkým vzduchem a nebojte se ani používání stylingových přípravků, které je obalí a ochrání. Vlasům můžete pomoci i zevnitř – dbejte na to, abyste měla dostatek vitaminů, minerálů a zejména nenasycených mastných kyselin, které se skrývají v rostlinných olejích, rybách a oříškách.

Mastné vlasy

Jemné vlasy

Struktura vlasů je bohužel dána geneticky. Vlastníte jemné vlasy i vy? Myjte je speciálními šampony pro jemné vlasy nebo na objem, který tento typ postrádá nejvíce. Opět platí, že byste vlasy neměla sušit horkým vzduchem, to samé platí i při mytí – oplachujte je vlažnou vodou. Pozor si dejte na kondicionéry – nepoužívejte je přímo u hlavy, vlasy by vám zplihly ještě rychleji, a vyhněte se bezoplachovým kondicionérům. Stylingové přípravky pro objem jsou povolené, ale šetřete s jejich množstvím.

Barvené vlasy

Vlasy si barví snad každá druhá žena. Barvíte-li se ale úplně jinou barvou, než je vaše původní, určitě víte, jak se taková barva může rychle vymýt. Používejte proto vlasovou kosmetiku určenou přímo pro barvené vlasy a to včetně stylingových přípravků. Pečovat byste měla hlavně o vlasy pravidelně zesvětlované. Myslete přitom hlavně na to, že krásné vlasy rovná se vlasy kvalitní.

Reklama

Související témata:

Načítám