Hlavní obsah

Ideální účes: Víte, který je váš?

Foto: Thinkstock

Víte, jaký účes vám sluší?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodiny se proklikáváte na internetu stránkami s účesy a listujete každým časopisem, který vám přijde pod ruku? Všechny čas od času zatoužíme po změně a hledáme ten pravý, který by nám slušel. Ale i když jej najdeme, nemáme vyhráno. Ani ten nejdokonalejší sestřih totiž nesluší všem.

Článek

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. Každá druhá žena je přitom se svou hřívou nespokojená. Zkoušíte i vy účes za účesem a pořád máte pocit, že to není ono? Zjistěte, který by slušel vám - dřív než se vrhnete pod nůžky.

Objevte „svého“ kadeřníka

Nejdůležitější a nejtěžší je objevit kadeřníka, který bude naladěný na stejnou vlnu. Začněte sledovat střihy ostatních a ptejte se, kde k nim přišly. Nemusí to být jen kamarádky nebo kolegyně, nebojte se zastavit i neznámou kolemjdoucí. Pochvala potěší každého, a když přidáte úsměv, určitě se s vámi podělí i o kontakt na kadeřníka. Pamatujte si, že správný profesionál na vás nevyhrkne „Tak jak to chcete?“ a následně vás neostříhá podle katalogu, šikovný kadeřník by vám měl sám říct, co by si na vás představoval, ale pozor – po společné konzultaci. Účes se musí hodit nejen k vaší tváři, ale i k tomu, jak žijete.

Ty správné tvary

Sledujte tvar svého obličeje. Bez toho, aniž byste jej znala, se neobejdete. Ne vždy je to tak jednoduché a jednoznačné, vlasy proto sepněte do culíku a postavte se před zrcadlo. Tak co vidíte?

Oválný obličej:

Máte to štěstí, že vám bude slušet v podstatě jakýkoli účes. Tento tvar obličeje je považován za dokonalý a není třeba nic opticky dolaďovat. Nebojte se experimentovat!

Foto: Hairdreams

Srdcovitému tvaru sluší účes bohatý u bradyFoto: Hairdreams

Kulatý:

Potřebujete účes, se kterým bude váš obličej působit protáhlejším dojmem. Vlasy nechte dlouhé minimálně pod bradu, úplně krátkým střihům se spíše vyhýbejte. Slušet vám budou sestříhané vlasy, kdy by vám přední pramínky měly lehce zasahovat do tváře. Pozor na vlny, které by váš obličej ještě více rozšířily. Pamatujte si, že nahoře potřebujete objem a po stranách naopak ubrat.

Hranatý:

Vaším cílem bude čtvercovitý obličej zjemnit. Slušet vám budou postupně sestříhané vlasy, které mohou zasahovat do tváře, nebo vlnky. Pěšinku češte na stranu a vyhýbejte se zastřižení v jedné linii a stejně tak i vodorovné ofině.

Srdcovitý:

Vaše tvář se směrem dolů zužuje? Vsaďte na účesy, které budou v oblasti brady plnější. Seknout vám bude i ofina. Co se délky týče, vaše hříva by měla dosahovat minimálně k bradě.

Myslete na životní styl

Účes by vás měl vystihovat. Jste rozená sportovkyně? Kratší rošťácký sestřih bude to pravé! V úvahu berte i časové možnosti. Máte doma malé děti a jste ráda, když najdete několik volných minut? Nebo ráno nezvládáte vstávat? Zvolte účes, který nebude složitý na úpravu, a pamatujte, že kratší sestřih se musí upravovat častěji než podlouhlé vlasy.

Nezapomínejte ani na texturu vlasů

Pokud jsou vaše vlasy spíše jemné, budou se vám lépe udržovat kratší střihy. Chcete přidat na objemu (alespoň opticky)? Zkuste lehké vlnky. Máte vlasů na rozdávání a špatně se vám s nimi pracuje? Pro vás je pravidelné stříhání důležitější než pro ženy s jiným typem vlasů. Hřívu si proto nechávejte pravidelně prostříhávat. Vlasy budou působit lehčím dojmem.

A poslední rada? Vyhýbejte se spontánnímu nápadu „chci změnu, a to hned“. Pořekadlo „dvakrát měř, jednou řež“ totiž platí i tady.

Reklama

Související témata:

Načítám