Hlavní obsah

Ideální vánoční dárek? Co vás zbaví starostí!

Reklama

Tato otázka padá rok co rok a odpověď na ni se hledá stále hůř. My vám letos rozhodování ulehčíme. Máme pro vás totiž tip na geniální vánoční dárek, který zbaví vaše blízké starostí s vysáváním. Robotický vysavač iRobot Roomba.

Článek

Někdo vánoční dárky řeší s prvními sněhovými vločkami, jiný na další Vánoce začne myslet ve chvíli, kdy balicí papír z posledního dárku zmizí v odpadkovém koši (ano, jsou i tací). Další na Vánoce úplně kašle a někdo řeší dárky návštěvou supermarketu 24. prosince odpoledne. Je celkem jedno, kdy se rozhodnete řešit letos dárky vy, hledáte-li však inspiraci, máme pro vás skvělý tip.

Na vysávání jsou tady roboti

Tento tip se týká vysávání, neoblíbené činnosti, která se musí provádět od dob, co byty a domy ovládl prach a co si někdo uvědomil, že se těm drobným pozůstatkům jídla, oblečení nebo lidí (tedy odpadlým vlasům) bude říkat smetí. Smetí musí z podlah a koberců pryč, a proto vznikly vysavače. Úžasní pomocníci, kteří mají přesto jednu nevýhodu. Potřebují vedení, prostě kapitána a zároveň tažnou sílu, která je provede domácím bludištěm.

Člověka tyhle procházky domem s vysavačem baví do té doby, dokud neobjeví barevný svět plný mnohem lepších a úžasnějších činností, jako je sport na čerstvém vzduchu, návštěva kina, divadla nebo výlet s rodinou na hory a milion dalších. Pak se vysávání promění v neskutečnou otravu. No, a jelikož tahle otrava kdysi stihla i chytré hlavičky a specialisty na robotiku z americké firmy iRobot, vymysleli řešení v podobě robotického vysavače.

Čistou domácnost vám zaručí robotické vysavače iRobot

Ještě lepší Roomba nové série 700

Robotický vysavač nepotřebuje kapitána ani palubního důstojníka, a dokonce ani dozor. Prostě ho jednou zapnete či naprogramujete, jdete sportovat nebo se bavit a po návratu domů vás čeká vysátý byt. Že to takto funguje, neslyšíte určitě poprvé. Robotické vysavače se staly vánočním hitem už loni, a dokonce předloni. V USA se robotické vysavače iRobot Roomba úspěšně prodávají už od roku 2002. V roce 2011 ovšem došlo k další zásadní změně.

Společnost iRobot představila v lednu na veletrhu CES v Las Vegas zcela novou generaci robotického vysavače Roomba série 700. Ta posouvá laťku celého robotického vysávání zase o kus výš a tím šetří svým majitelům ještě více času. Nová Roomba série 700 (aktuálně můžete v Česku zakoupit modely 770 a 780) přichází s celou řadou novinek, které se budou vám i vaší podlaze nebo kobercům moc líbit.

Nová Roomba série 700 se například díky vylepšené čisticí hlavě druhé generace dokáže daleko lépe přizpůsobit různým typům vysávaných povrchů. Veškeré prachové částečky zachytí v rozletu do místnosti dvojice HEPA filtrů, na rozdíl od starších modelů vám také novinka od iRobotu dá pomocí světelné indikace vědět o tom, že sběrný koš dosáhl naplnění a potřebuje vyprázdnit. Seznam klíčových inovací ovšem pokračuje dál.

Vyberte si z nových originálních skinů iDress!

Nejen chytřejší, ale i hezčí

Své druhé a pochopitelně lepší generace se dočkal systém Dirt Detect, jenž vyhledává silná lokální znečištění a donutí Roombu, aby se těmto místům věnovala déle a intenzivněji. Roombu 770, 780 a případně i další modely této řady vybavili inženýři iRobotu větším počtem senzorů (42 místo původních 38) a třeba i vylepšeným dotykovým nárazníkem. Ten si můžete představit jako tykadla, jimiž Roomba mapuje prostor v místnosti a osahává překážky.

Nová Roomba samozřejmě navazuje na přednosti svého předchůdce, a tak přijímá rozkazy z virtuálních majáků, dokáže speciálním kartáčkem vyčistit prostory podél stěn, díky speciálnímu systému například nehrozí ani zamotání do kabelů či střapatých koberců. Nová Roomba série 700 navíc skvěle vypadá, a to jednak díky krásným materiálům, ale také iDressu. Originální skiny iRobot iDress s různými motivy vyrobené ze špičkových materiálů umí i novou Roombu 770 a 780 proměnit v roztomilého domácího mazlíčka nebo třeba přísně technický stroj. Záleží pouze na vašem vkusu.

iRobot Roomba nové série 700 je k dostání u velkých autorizovaných prodejců iRobot po celé České republice. Kompletní informace o novince najdete na oficiálních webových stránkách iRobotu www.irobot.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám