Hlavní obsah

Inspirujte se na Remixshop.com s Bárou Dvořáčkovou

Foto: Bára Dvořáčková

Fashion tipFoto: Bára Dvořáčková

Remixshop je jeden z největších second handů a outletů v Evropě a jeho filozofií je recyklace a ekologie v odívání. V jeho módní rubrice Fashion tips se ptají zajímavých osobností s jedinečným stylem na jejich módní tipy, triky při nakupování a životní styl.

Článek

Tentokát se Remixshop.com ptal na svém blogu Báry Dvořáčkové @barboravodickov, interiérové architektky a designérky, která právě rozjíždí své studio a ateliér. Ve Šternberku u Olomouce otevřela kavárnu Namístě @jsi_namiste, a kromě toho se věnuje cestování, módě, manželovi a psovi.

Navrhuješ bydlení, cestuješ a máš kavárnu @jsi_namiste. Jak se to projevuje ve tvém šatníku?

Dávám přednost jednoduchosti a eleganci v kombinaci s kvalitou, a to jak v architektuře a designu, tak i v oblékání. Cestování je pro prožitek, který osvobozuje mou duši a vnáší mi do života i šatníku bohémský vibe. A naše kavárna Namístě? Tam se to celé krásně spojuje v uvolněnou eleganci.

Co tě inspiruje, když si ráno vybíráš outfit?

Ráno většinou nemám na inspiraci prostor, co mě ale ovlivňuje, je čas a slunce. U obojího platí, že čím víc ho mám, tím odcházím z domu barevnější.

Foto: Bára Dvořáčková

Čas a slunce ovlivňují její ranní výběr oblečeníFoto: Bára Dvořáčková

Jak probíhá obnova tvého šatníku?

Protřídit si šatník se snažím před každou sezonou. Věci, co už mě nebaví, dám buď potřebným, nebo je prodám v online second handu, aby dělaly radost někomu dalšímu.

Co je tvůj nejoblíbenější kousek ve skříni a proč?

Hedvábná košile, kterou jsem si nechala ušít ve Vietnamu. Miluju, že v ní člověk vypadá skvěle za každé situace. A pak všechny blejzry, sáčka, bundičky a přehozy, těch mám tolik, že se na ně chodím do skříně občas jen dívat, abych si je užila.

Tvoje tajné tipy na nákupy?

Mám zkušenost, že čím menší město, tím lepší úlovky v místních sekáčích. Dají se tam najít vážně poklady. Podařilo se mi ulovit třeba šátek Jil Sander nebo Hermés za 59 korun. V Evropě pak doporučuju sekáče v Budapešti a Berlíně, ale taky v Londýně nebo Amsterdamu. Tam už ale většinou moc dobře ví, co prodávají.

Preferuješ nakupování online, nebo offline? Je pro tebe nakupování oblečení hell, nebo si to užíváš?

Většinou nakupuji offline. Kontakt s materiálem a zpracováním látky je pro mě důležitý. Móda a nakupování mě baví, ideálně když mám dost času, venku je pěkně a můžu to proložit posezením nad dobrou kávičkou.

Pokud jde o vyzkoušené značky u kterých kvalitu i materiály znám, vůbec se nebráním online nákupům v outletech nebo second handech.

Foto: Bára Dvořáčková

Móda je radostFoto: Bára Dvořáčková

Co si vezmeš na sebe až půjdeš po lockdownu poprvé do kavárny?

O tom jsem ještě nepřemýšlela, ale určitě si dám záležet, ať to mě i mé okolí baví, protože po takové době v teplákách si to zasloužíme. Už aby to bylo!

Je někdo, kdo tě v módě inspiruje? Nějaký influencer, celebrita, jejíž styl obdivuješ?

Baví mě třeba Leia Sfez nebo Paola Alberdi. Z Češek má skvělý styl Pavla Vrbová.

Reklama

Načítám