Hlavní obsah

Já to prostě nezvládnu!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Buďte připravené na každou situaciFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život nám do cesty staví různé překážky. Samozřejmě jsou situace, na které se dopředu připravit nemůžeme. Když přijde krize, tak bez dlouhého uvažování jednáme. Ale pak přijdou i takové situace, na které se připravit můžeme. Vybrali jsme pro vás knižní novinky, po jejichž přečtení už věta „Já to prostě nezvládnu" do vašeho každodenního slovníku patřit nebude!

Článek

Pomoc, to dítě roste jako z vody!

První knihou z našeho výběru je publikace zaměřená na psychickou odolnost dítěte. Ihned zapomeňte na fráze jako „Škola by tě měla připravit na život" nebo dokonce „Život tě naučí". Správnému psychickému vývoji vašeho dítěte můžete totiž napomoci právě vy. Kniha Výchova k psychické odolnosti dítěte s podtitulem Silní pro život se zaměřuje na posilování psychiky dítěte jako předpokladu budoucího úspěšného a šťastného života. Publikace uvádí nejen teoretický popis celého procesu dětského vývoje, ale hlavně skutečné příklady z praxe. Dozvíte se, jak dítě provést běžnými zátěžovými životními situacemi, jako jsou návštěva lékaře, stěhování nebo nástup do školky. Pokud si nejste jisty, zda správně umíte podnítit své dítě ke zdravé statečnosti, zvídavosti a duchu spravedlivosti, měly byste si přečíst právě tuto knihu.

Horáková Hoskovcová, S. a kol.: Výchova k psychické odolnosti dítěte; 224 str., 229 Kč, Grada

Foto: Grada

Dokážete si vybrat?Foto: Grada

Vím, že to dokážu!

Řekla byste o sobě, že vždycky dotáhnete úkol až do úplného konce, nebo se vám často stává, že řeknete „Dost!" a končíte? Důvodem nemusí být fakt, že daný problém nedokážete vyřešit. Možná za to může vaše vůle! Kniha Posilněte si svoji vůli, jejímž autorem je přední český psycholog PhDr. Tomáš Novák, vám ukáže, jak moc je v dnešním světě silná vůle potřebná. Hraje velmi důležitou roli v mezilidských vztazích! Na příkladech skutečných případů z praxe vám poradí, jak pracovat se svou vůlí, až si nakonec bez kompromisů řeknete: „Co chci, to dokážu!"

Novák, T.: Posilněte si svoji vůli; 144 stran, 189 Kč; Grada

Počkej, teď tě nějak nechápu...

Jak moc úspěšná jste v každodenní komunikaci? I komunikace je věda a má své zásady. Znáte je? Denně hovoříme s mnoha lidmi, nasloucháme jim, přátelíme se s nimi nebo jsme s nimi ve sporu. Abychom však skutečně dosáhly toho, že nám ostatní budou rozumět tak, jak chceme my, měly bychom se správně vyjadřovat. Jak na to, radí psycholožka PhDr. Laura Janáčková, CSc., v knize Praktická komunikace pro každý den. Překonejte běžné komunikační problémy a buďte úspěšnější!

Janáčková, L.: Praktická komunikace pro každý den; 112 str., 159 Kč; Grada

Načítám