Hlavní obsah

Jak bydlí Světlana Nálepková?

Foto: Jiří Janoušek

Světlana Nálepková a její kocour MikešFoto: Jiří Janoušek

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je velká romantička a miluje venkovský styl. Proto si už téměř deset let zpěvačka a herečka Světlana Nálepková lebedí ve svém domě v malé vesničce na Berounsku. Ruch velkoměsta prý s radostí vyměnila za vůni křivoklátských lesů, výhled na rozlehlé pláně a řeku Berounku. A ani za nic by už neměnila!

Článek

Bývalý statek, který si před léty vyhlédla, jí okamžitě padl do oka. Hlavně jeho nádherné okolí. „Když jsem se přijela poprvé na dům podívat s kamarádem architektem, narovinu mi řekl, že dům budu muset nechat srovnat se zemí a že si vlastně kupuji to úžasné místo,“ zavzpomínala zpěvačka. Hospodářský objekt z roku 1901 byl opravdu na spadnutí, ale stál na vyvýšené polosamotě obklopen pastvinami a nekonečnou přírodou. „Takže jsem do toho šla! Z domu zbyly jen obvodové zdi, vše ostatní se muselo dělat znovu. Dlouho jsem proto žila jako na staveništi. Rekonstrukce totiž probíhala a vlastně neustále ještě probíhá za pochodu,“ poznamenala paní domu.

Foto: Jiří Janoušek

Parádní kachlová kamna vytopí celý důmFoto: Jiří Janoušek

Foto: Jiří Janoušek

Kuchyň je tak akorát, hospodyňka tu má vše po ruceFoto: Jiří Janoušek

Foto: Jiří Janoušek

V jídelně je ratanové sezení a bytelný dřevěný stůlFoto: Jiří Janoušek

Interiér z vlastní hlavy

Při opravách jí hodně pomohl její bývalý přítel Břéťa, kamarádi i rodina. Sama prý na stavbě taky dřela, co jí síly stačily. Drandila s kolečkem, vozila materiál, pomáhala s omítkami, s úpravou podkroví, upravovala dvorek i zahradu.

Podobu vysněného domu i jeho interiéru si Světlana vymyslela sama. „Miluji dřevo a přírodní materiály. Navíc si myslím, že sem i patří. Proto je většina věcí dřevěných, ratanových nebo proutěných. Nábytek je napůl kupovaný v běžné obchodní síti a napůl dělaný na zakázku. Na míru je třeba kuchyň. Komody z masivu mi zase vyráběla rodinná firma mého kamaráda,“ popsala zpěvačka.

Spodní část domu má v podstatě hotovou. Prostorné místnosti dominují kachlová kamna. I když působí starobyle, nejsou původní, nechala si je vyrobit na zakázku. „Navrhla jsem si je sama, kachle vypálili a kamnář mi je pak přišel postavit. Vyšly zhruba na sto tisíc, ale jsou k nezaplacení. Vypadají stylově a v zimě vytopí celý dům. Na peci se dá i spát. Kamna jsou zkrátka moje pýcha,“ pochlubila se.

Foto: Jiří Janoušek

V rohu rozlehlé místnosti je pracovní koutFoto: Jiří Janoušek

Foto: Jiří Janoušek

Dřevem voní i pokoj pro hostyFoto: Jiří Janoušek

Foto: Jiří Janoušek

Vanu Světlana sehnala v bazaru a výhled z ní má luxusníFoto: Jiří Janoušek

Není nad otevřený prostor

V jedné části obývací místnosti je kuchyň, v druhé jídelna a malá pracovna. „Otevřený prostor mi vyhovuje. V obývací místnosti trávím nejvíc času, a když něco dělám v kuchyni, můžu s rodinou nebo s hosty v pohodě komunikovat,“ připomněla hostitelka.

Za zmínku stojí i originální výzdoba všech místností. Nejrůznější květináče, svíčky, sušené květiny, staré hodiny, kameninové hrnce, zkrátka věci, z nichž sálá historie. Většinu těchto věciček, které dělají teplo domova, ulovila při svých výpravách po bazarech.

Foto: Jiří Janoušek

Regály v kuchyni si navrhla sama a truhlář je vyrobilFoto: Jiří Janoušek

V nejbližší době si chce majitelka své venkovské království vyšperkovat ještě vířivkou. „Původně jsem chtěla na zahradě bazén, ale lepší variantou je vířivka, ve které je možné relaxovat, i když bude na dvoře metr sněhu. Už se na to moc těším,“ dodala Světlana Nálepková. A ještě nesmíme zapomenout na zvířecí obyvatele domu. Jsou to hlídači teriér Bruno a kříženec Busty. Kvůli nim musela zpěvačka pořídit kolem pozemku elektrický plot, aby jí chlupáči neutíkali. A na mazlení je tu kocour Mikeš. Ten se od paničky nehne ani na krok. Zkrátka ta pravá venkovská idylka!

Tak, co milé čtenářky, jak se vám líbí bydlení Světlany Nálepkové? Také by vám vyhovoval venkovský styl nebo máte raději modernu? Už se těšíme na vaše postřehy v diskusi pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám