Hlavní obsah

Jak grilovat mimo sezonu, klidně v obýváku

Foto: tescoma.cz

Luxusní kontaktní gril z TescomyFoto: tescoma.cz

Sendvič, toast, panini? Nebo raději vysoký steak, grilovaná ryba, mořské plody či zelenina? To vše zvládne dobrý kontaktní gril. Je rozžhavený během chvilky a připraven ugrilovat, cokoli máte rádi, a kdekoli v dosahu elektrického proudu.

Článek

Elektrický kontaktní gril je ideální pro grilování v interiéru, na terase (neprodukuje kouř) i zahradě a umí nejen současně opékat z obou stran, ale zvládne i klasické „barbecue“ grilování – stačí jej zcela rozevřít a využít dvojnásobnou grilovací plochu.

Kontaktní gril funguje na principu ohřevu za pomoci dvou do sebe zapadajících grilovacích desek s žebrováním. Konstrukcí a principem ohřevu se podobají sendvičovačům.

Kontaktní gril na stůl s minutkou

Pro snadné použití je kontaktní gril opatřen minutkou, doba grilování je nastavitelná v rozmezí od 5 do 30 minut, po uplynutí nastaveného času se grilování automaticky zastaví.

Grilovací desky jsou u kvalitního grilu odnímatelné, takže je snadno vyčistíte pod tekoucí vodou. Neměl by chybět ani zásobník na zachycení výpeku.

Kontaktní gril President má nastavení do více poloh, takže s ním snadno připravíte i extra vysoké steaky.

Pro maximální účinnost mají desky grilu integrované topné spirály a pro rychlé dosažení provozní teploty výkon až 2000 W.

Díky integrovaným topným spirálám nedochází během ohřevu ke ztrátám tepla, grilování je intenzivní a plynulé, gril reaguje rychle na změnu nastavení teploty.

Zpravidla jsou desky opatřeny nepřilnavým povrchem, výhodou je minimální připalování, nevýhodou snadné poškrábání povrchu.

Foto: tescoma.cz

Kontaktní gril schopný všehoFoto: tescoma.cz

Kontaktní gril na panini s nastavitelnou teplotou

Kontaktní grily jsou opatřeny termostatem s plynulým nastavením, teplotu grilovacích desek můžete zvolit podle typu jídla či suroviny nebo stupně jeho úpravy.

Dalšími výhodami kontaktního grilu z Tescomy jsou světelný signál, který značí stav nahřátí přístroje, protiskluzové nožičky, jež zajišťují správnou stabilitu grilu, skladnost a příznivá pořizovací cena. Tak co, pustíte se do grilování i mimo sezonu?

Kontaktní gril PRESIDENTVideo: tescoma.cz

Reklama

Načítám