Hlavní obsah

Jak na chloupky? Známe 5 triků pro sametovou pokožku

Foto: Braun

Foto: Braun

Plavková sezona je tu! S těmito 5 triky získáte hebké nožky, které vám budou ostatní jen závidět.

Článek

Kdo by nechtěl oslnit každého krásnou pletí a vzhledem! Pojďte se s námi podívat na pár triků, jak zazářit.

1. Štěstí přeje připraveným

Správná příprava vám zajistí komfortnější zážitek, zvláště pokud s epilací teprve začínáte. Vhodné je si předtím dopřát sprchu, vanu či saunu, aby se vám otevřely póry a pokožka se na epilaci lépe připravila. Teplá voda navíc zvyšuje mikrocirkulaci a stimuluje vyplavení látek potlačujících bolest. Moderním epilátorům s funkcí Wet & Dry – voda nevadí a můžete je použít přímo ve sprše.

2. Správná technika je klíčová

Vždy epilujte proti směru růstu chloupků! Správné vedení epilátoru rukou je základem úspěchu. Klíčem jsou pomalé, rovné pohyby bez přílišného tlaku na pokožku. Na trhu už jsou nyní přístroje, které vás této starosti zbaví a na přílišný tlak vás upozorní červeným světlem. Například Braun Silk-épil SensoSmart 9 tak díky technologii SensoSmart zajišťuje až 90 % chloupků odstraněných při prvním tahu.

Foto: Braun

Braun Silk-épil SensoSmart 9Foto: Braun

3. Nepodceňujte hygienu

Váš epilátor by měl být pouze a jen váš. Nedoporučujeme jeho sdílení s dalšími, pokud nechcete riskovat kožní problémy. Sáhněte raději po kompaktním a snadno přenosném epilátoru Braun Silk-épil 3. Dvě nastavitelné rychlosti a protiskluzový povrch vám spolu s hroty SoftLift navádějící rovně ležící chloupky k pinzetám zajistí několik týdnů bez nutnosti znovu řešit dorůstající chloupky.

Foto: Braun

Braun Silk-épil SE 3Foto: Braun

4. Nezanedbávejte následnou péči

Pokožka je i po nejjemnější epilaci lehce podrážděná a místy i zarudlá. Jak jí nejlépe pomoci k co nejrychlejší regeneraci, nám prozradila MUDr. Lucie Jarešová z kliniky L DermaMedEst: „Po epilaci je potřeba kůži zklidnit vhodnými kosmetickými přípravky. Masáže kůže zase zlepšují její prokrvení, tím se kůže stává jemnější a hladší.“ Na to jsou připraveny i epilační přístroje – například zmiňovaný chytrý strojek Braun Silk-épil SensoSmart disponuje speciálními masážními válečky, které pokožku jemně stimulují a snižují tak její napětí.

5. A co obličej?

Naše tvář si zpravidla zaslouží jemnější a specializovanou péči. Přece jenom je to pro okolní svět něco jako naše vizitka. Běžný epilátor je však pro tento účel nepraktický, vhodnější jsou přístroje určené přímo pro péči o pokožku obličeje. Pokud zvolíte produkt s vyměnitelnými hlavicemi, jako například Braun FaceSpa Pro, jedním přístrojem se zbavíte chloupků, provedete hloubkové či jemné čištění, namasírujete a zároveň jemně aplikujete tonikum.

Foto: Braun

Braun FaceSpa ProFoto: Braun

Reklama

Načítám