Hlavní obsah

Jak na nákup vhodného prostěradla

Foto: RodinneBaleni.cz

Foto: RodinneBaleni.cz

Dnes přinášíme základní informace o tom, jak se vyznat v prostěradlech.

Článek

Prostěradla jsou všeobecně považována za takovou šedou eminenci našich ložnic, i když nám dělají užitečnou službu, nepřikládá se jim příliš velký význam. Samotný výběr nebývá snadný, protože je na trhu mnoho velikostí, barev i materiálů. V záplavě zboží je někdy těžké se zorientovat, a tak vám dnes přinášíme malý přehled o tom, s jakými typy se můžete na českém trhu setkat. Prostěradlům věnujte dostatek pozornosti, když vyberete to správné, bude vám sloužit mnoho let.

Foto: RodinneBaleni.cz

Froté prostěradlo Exclusive jednolůžko MELÍR – světle modrá 100 x 200 cmFoto: RodinneBaleni.cz

Hřejivé froté

Zejména teď na podzim nám froté udělá užitečnou službu. Známou smyčkovou tkaninu všichni určitě znáte, protože ji najdete téměř v každé domácnosti v podobě ručníků a osušek, žínek nebo županů. Froté prostěradla mají hřejivé vlastnosti, jsou příjemná na dotek a vytvářejí pocit pohodlí. Další jejich příjemnou vlastností je snadná údržba, protože rychle schnou a není nutno je žehlit.

Foto: RodinneBaleni.cz

Jersey prostěradlo Exclusive jednolůžko – azurová 90 x 200 cmFoto: RodinneBaleni.cz

Heboučká jersey prostěradla

Jersey prostěradla jsou v posledních letech velice populární, a není divu, protože tento materiál je velice odolný, a k tomu se může pochlubit hladkým povrchem. Tato prostěradla se vyrábí ze 100% bavlny, která se pyšní dobrou absorpcí vlhkosti, je prodyšná a příjemná na omak. Bonusem je pak jejich mimořádná pružnost. Protože je lze vypnout až do 25 % jejich původní velikosti, je možné je vyrábět bez umělých příměsí.

Foto: RodinneBaleni.cz

Prostěradlo mikroflanel Exclusive jednolůžko – tmavě fialová 90 x 200 cmFoto: RodinneBaleni.cz

Mikroplyšová prostěradla dokonale zahřejí

V průběhu zimních měsíců mnoho z nás ocení hřejivý materiál, který omezí pocity chladu a studených nohou, a tím je mikroplyš. Už podle názvu je zřejmé, že se jeho povrch podobá kožíšku plyšových hraček. Seženete jak povlečení, tak i mikroplyšová prostěradla v mnoha barvách i velikostech.

Tip na dobrého prodejce

Ačkoliv vás nízké ceny lákají doslova na každém rohu, vždy raději nakupujte u odborníků na slovo vzatých. Pokud zvolíte online obchod RodinneBaleni.cz, určitě nebudete zklamáni. Najdete zde totiž opravdu velký výběr kvalitních lůžkovin za výhodné ceny a spoustu praktických informací o bytovém textilu. Přijďte se podívat.

Reklama

Načítám