Hlavní obsah

Jak na vlasy pod čepicí

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Co udělat s vlasy, než si nasadíte čepici?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli jste si doposud nepořídila čepici, baret, bekovku nebo klobouk, určitě to udělejte. Návrháři zimní outfity dotáhli až na samý vrchol, tedy až k pokrývce hlavy. Je v ní tepleji, je módní a slušivá, jen vlasy pod ní skryté jsou problém. Díky těmto trikům ale vaše hříva trpět nebude!

Článek

Většina žen čepici nenosí, aby neměla zplihlé vlasy. Jak se proti tomu bránit a mít účes perfektní? Než nasadíte čepici, zapracujte do vlasů vhodné stylingové přípravky. Lak na vlasy používejte minimálně, protože ten zpravidla způsobí, že vlasy dostanou tvar čepice, kterou právě máte.

Vzkříšení

Pokrývku hlavy snímejte z vlasů v soukromí, nejlépe na toaletě před zrcadlem. Mějte po ruce hřeben, stylingový přípravek - tvarovací krém nebo pěnu, tak vrátíte vlasy do původní formy. Na elektrizované vlasy stačí i obyčejná voda, když si navlhčenou rukou sáhnete do vlasů.

Sponkování

Sluší-li vám uhlazené vlasy, není co řešit. V opačném případě využijte pro udržení účesu různé sponky a gumičky, kterými vlasy naaranžujete tak, aby vám to slušelo před i po. Tím, jak jsou vlasy sepnuté a mají řád, čepice váš výtvor nepoškodí.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pomohou vám i stylingové přípravkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Maskování

Na druhou stranu čepice nebo klobouk výborně poslouží, když vaše vlasy nejsou v nejlepší kondici. Takové řešení jde ale jen ve chvíli, kdy potřebujete někam vyběhnout na krátký čas a jste si naprosto jistá, že z vlasů pokrývku nesundáte.

Péče o vlasy

Když prožijete den s čepicí, je dobré vlasy večer umýt jemným šamponem a ošetřit kondicionérem. Nesušte vlasy horkým vzduchem, používejte studený, vlasy jsou pak víc odolné proti elektrizování. Nejvhodnějšími stylingovými přípravky „pod čepici" jsou tvarovací krémy a pěny.

Je lepší mít poničený účes než zničené vlasy

V dnešní době je naprosto zbytečné nechat své vlasy trpět mrazem, vlhkostí a větrem. Móda je natolik vstřícná, že si každý najde takový tvar pokrývky hlavy, který mu bude nejen slušet, ale dodá jeho outfitu novou dimenzi.

Reklama

Související témata:

Načítám