Hlavní obsah

Jak opět rozpoutat ve vztahu vášeň? Randěte s jiným párem!

Foto: Profimedia

Oživte váš vztah novou energií. Máme pro to jednoduchý fígl!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Schůzka ve dvou? Potřebná, dobrá, ale možná trochu nudná a stereotypní. Takhle to na sexy zábavu nevypadá. Ledaže… Přizvěte jinou dvojici a věci se změní. Mezi vámi a partnerem to začne jiskřit! Proč?

Článek

Britská sexuoložka Tracey Cox kdysi napsala, že monogamie a monotonie nemusejí být příbuzné, jak by se na první pohled mohlo zdát.

„Tak s nimi zacházejme jako s jablky a hruškami, tedy odlišně. Sex se s přibývajícími léty skutečně může zlepšovat, ale má to podmínku: musíte být ochotni investovat do něj trochu tvořivosti a energie, aby se příliš nezajel ve starých kolejích, k čemuž sex s neustále stejným ‚tělem‘ pochopitelně směřuje,“ uvedla. A teď to překvapení… Když budete randit ve čtyřech, vaše touha vůči sobě navzájem se znásobí díky jedné dost známé a zásadní lidské emoci.

Jak probudit vášeň

Na setkání americké akademické Společnosti pro osobnosti a sociální psychologii (SPSP) byla představena studie, jejíž výsledky potvrdily, že pokud se pár účastní dvojitého rande kdesi v sociálním prostředí, cítí větší vášeň a silnější pouto.

„Tihle dva jsou k sobě víc přitahováni a ten pocit je oproti tomu, když by ven vyrazili sami, silnější,“ poznamenala k tomu spisovatelka, sexuoložka, koučka partnerských vztahů a profesorka psychologie na Kalifornské státní univerzitě Wendy Walsh s tím, že roli hraje faktor konkurence. Dva muži, dvě ženy. Každý si podvědomě hlídá toho, s kým přišel…

Foto: Profimedia

Ve čtyřech je setkání úplně jiné. Každý sí více hledí svého partnera...Foto: Profimedia

Efekt volnější komunikace

Pro hraje i to, že pokud se u stolu sejde čtveřice, schůzka se nebude točit okolo rozhovorů o dětech nebo účtech. Témata tak mohou být víc různorodá, pestrá a nevšední. Tato odlehčenost ve výsledné fázi prospěje všem.

Všechno je to fajn, ale nekonfliktní a zajímavý pár, se kterým byste rádi trávili svůj volný čas, ve svém okolí nemáte? Tak hrozné to nebude. Otevřete oči a rozhlédněte v místech, kde trávíte nejvíc času.

Kde poznat fajn pár?

Wendy Walsh navrhuje začít v práci. „Je snadné zjistit, kteří spolupracovníci jsou zadaní nebo ženatí, takže je to dobré místo na zahajovací akci. Může se i stát, že mezi kolegy po hlubším seznámení opadne formální pouto a do zaměstnání tak budete chodit s větším úsměvem,“ popsala odbornice pro časopis GalTime s tím, že první schůzka by se měla točit okolo činnosti, která bude aspoň trochu zábavná pro všechny zúčastněné. Jenže pozor, právě v této fázi mnoho lidí udělá pořádnou botu…

Foto: Profimedia

Vášeň v ložnici se dá nastartovat mnoha způsoby, jedním z nich je schůzka s dalším páremFoto: Profimedia

Věci, které se nehodí

Poměr prostoru pro konverzaci a aktivní činnosti by měl být vyvážený. (Při filmu v kině si toho moc neřeknete, při večeři se můžete naopak dostat do úzkých, když někomu z vás dojdou témata k rozhovoru.) Proto je ideální nějaká sportovní událost (mini golf, bowling a podobně). Vždy se chvíli „něco dělá“, pak se povídá. A tak pořád dokola.

Sedli jste si navzájem? Váš Karel nemá nic proti Petře ani jejímu manželovi Robertovi? Tak to už plánujte něco většího… Nebo ještě lépe, rovnou proveďte takový malý zatěžkávací test.

Zkouška při pochybách

„Až opadnou první bariéry, pozvěte pár dalších klidně i singl přátel a uspořádejte skupinový výlet na koncert nebo místní festival. Rychleji tak rozšíříte síť známých a zároveň si ověříte, jak se vaši dva noví kamarádi chovají ve větší společnosti,“ dál podotýká sexuoložka. Pak už vám nic nebrání v tom trávit svůj čas ve čtyřech a pracovat na svém vztahu za pomoci dalšího páru, který vás nebude, ehm, ničím rozčilovat, nýbrž rozvíjet.

A jak to máte vy? Randíte s jiným párem, nebo vám přítomnost dalších osob leze na nervy?

Reklama

Načítám