Hlavní obsah

Jak poznám, že mě miluje?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Má mě rád, nemá mě rád...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Kdybych tak tušila, co se mu honí v hlavě, myslíte si kolikrát. Má mě rád? Nemá mě rád? Jak poznám, že se do mě zamiloval nebo že mě stále ještě má rád?

Článek

V životě každé ženy přijde situace, kdy se sama sebe ptá: Miluje mě vůbec? Na tuto otázku navazuje další: A jak to vlastně poznám? Jelikož se někdy muži tváří naprosto nečitelně, je těžké se v nich vyznat.

Čert aby se vyznal

Někteří chtějí maskovat své city, aby neodhalili své nitro. Jsou zranitelní, ale bojí se to přiznat. Proto nasazují kamennou tvář. Nebo mají prostě strach ze zklamání či poodhalení svých citů - pro ně projev slabosti. Romantické projevy lásky jsou jim cizí, takže se snad máte podívat do karet, abyste odhalila pravdu? Ne! On se prozradí sám. Stačí jen vypozorovat malé náznaky (vůbec ne okaté) a hned budete vědět, zda jeho srdce patří vám!

Sám přijde s nápadem na výlet, inovaci, společný oběd, večeři, piknik.Co tím sděluje: Záleží mi na tobě, chci tě překvapit.

Usmívá se, i když vlastně nemá důvod.Co tím sděluje: Jsem s tebou rád. Tvá přítomnost mi dělá radost.

Změna chování - ochota, přehnaná péče.Co tím sděluje: Udělám pro tebe všechno. A s radostí.

Zjišťuje, co máte ráda (od oplatek ke snídani k oblíbeným filmům).Co tím sděluje: Zajímá mě tvůj názor, zvyklosti a záliby. Chci mít o tobě přehled.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Také řeč těla vám napovíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Důležité věci a záležitosti chce řešit společně.Beru tě jako součást svého života. Prostě do něj patříš se vším všudy.

Má zájem udělat vám radost pozorností - malým dárkem, květinou, pozváním na večeři...Co tím sděluje: Když jsi šťastná ty, jsem i já. Rád se o tebe starám.

Koná to, co by normálně neudělal, a provádí to s citem.Co tím sděluje: I když tuhle činnost nemám v oblibě, pro tebe to udělám rád. Pračku i auto opravím a večer si to rád vyberu...

Před svými kamarády o vás mluví hezky.Co tím sděluje: Mám spokojený vztah a před ostatními u mě máš zastání.

Je schopen a ochoten udělat i bláznivou věc.Co tím sděluje: Jsi pro mne žena nevšedních dní, vedle tebe zapomínám na starosti. Blázniviny jsou projevem mé zamilovanosti.

Délka trvání vztahu napoví

Samozřejmě záleží na tom, v jaké fázi se vztah nachází. Začátky jsou krásné vždycky a mnozí si v počáteční euforii dokáží osladit polévku a osolit kávu - kouzelné jim připadá všechno a všechny. Vyzařuje z nich jakási šťastná nálada, takže není těžké rozpoznat, že v jejich srdci se děje něco mimořádného. U párů, jež spolu žijí delší čas a už si tak často nedávají najevo svoji náklonnost, je to trošku něco jiného. Svět již není tak růžový, dlouhodobý vztah je ale zase hluboký a důvěrný. Máme radost z každé maličkosti, protože víme, že se nám jí nedostává tak často. A když partner po letech dokáže potěšit svůj protějšek romantickou procházkou z vlastní iniciativy, večeří při svíčkách, jemným pohlazením či hezkými slovy, lepší důkaz lásky si nikdo přát nemůže.

Reklama

Načítám