Hlavní obsah

Jak sladit a neoslabovat svou imunitu

Foto: F&N dodavatelé, s.r.o.

Zdravý životní stylFoto: F&N dodavatelé, s.r.o.

Že nadměrná konzumace cukru nepatří ke zdravému životnímu stylu, víme všichni. Není to ale jen o kaloriích. Příjem jednoduchých cukrů prokazatelně oslabuje náš imunitní systém. Dnes je ovšem cukr všudypřítomný, a pokud bychom při nákupu potravin četli pozorně etikety, byli bychom jistě nemile překvapeni, kolik cukru běžné potraviny obsahují.

Článek

Nesladit cukrem doma v kuchyni tedy není jen o štíhlém pasu, ale především o nenabourávání vlastní imunity, která nás chrání proti nemocem nebo proti stresu.

A hlavně, nahrazení cukru není vůbec složité. Moderní sladidla jsou dnes dostupná ve všech formách, tedy nejen v tabletách, ale jsou i sypká a tekutá. Bez cukru si můžete osladit nejen kávu, ale i udělat domácí marmeládu, zavařit okurky, upéct koláč nebo udělat zálivku na salát.

Také nemusíte hledat u zahraničních výrobců, když široký sortiment sladidel pod tradiční domácí značkou FAN sladidla nebo FAN bez cukru je na našem trhu dostupný již takřka třicet let.

Běžné užívání sladidel (jako náhrady cukru) má více než 150letou tradici a je tedy na každém, jestli a jaká sladidla užívá, zda ta tradiční jako Sacharin nebo ta novější jako Erythritol , Xylitol  nebo Steviol-glykosidy .

Máme léto a čerstvé ovoce, tak proč si neudělat domácí marmeládu, ve které nebude žádný cukr, ale za to tam bude 85–90 % ovoce. Když v lese nasbíráte 1,5 až 2 kg borůvek, najdete ve spíži něco na želírování, půl lžičky kyseliny citronové a koupíte práškové sladidlo na bázi steviol-glykosidů pod značkou FAN sladidla. Pak už jen budete postupovat podle receptu, který vedle další spousty užitečných receptů najdete tady .

Zdravý a aktivní životní styl není jen o slazení, tak nezapomínejte ani na vlákninu, jejímž přínosem je prebiotický efekt ve střevech nebo na Samaritan , který je nejen v létě (jako antacidum) pomocníkem při dehydrataci, nadměrné konzumaci alkoholu nebo pocitech pálení žáhy.

Sladkému a aktivnímu životu bez cukru fandí FAN sladidla.

Reklama

Načítám