Hlavní obsah

Jak snadno zhubnout? Jde to i bez diety!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi ty, kteří nechtějí riskovat zdraví kvůli drastickým dietám, a spíše chcete mít v pořádku trávení? Přečtěte si, co je pro zdravé hubnutí dobré udělat, abyste si zachovali úsměv na tváři.

Článek

Stoupá vám tlak pokaždé, když zaslechnete slovo dieta? Není se čemu divit. Tento výraz je neustále v kurzu a slyšíte jej v každém ročním období.

Nesprávná dieta sebou nese zdravotní komplikace

Drastická či neodborně stanovená dieta společně s náhlou a radikální změnou vašeho jídelníčku vede jednoznačně k problémům s trávením a zažíváním. Může se jednat o plynatost, zácpu, průjem či nejrůznější bolesti břicha. Aby zažívání bylo v pořádku, je potřeba důsledně dbát na vyváženou stravu, která bude obsahovat správný podíl jednotlivých složek potravy, jež pokryjí energetickou potřebu daného jedince. Toto si běžně žádný člověk nestanoví sám „na koleni“, a proto je dobré se poradit s odborníkem, který s vámi probere správnou skladbu jídelníčku.

Rozplánování je nezbytné

Mějte na paměti, že je vhodné rozplánovat dávky jídel do co možná nejmenších porcí během celého dne. Také je nutné nezapomínat na dostatečný příjem tekutin. Ideální je konzumovat pouze čistou a neperlivou vodu. Pokud vám vaše zaměstnání neumožňuje jíst pravidelně, je přesto dobré alespoň něco menšího zakousnout.

Malé porce jsou základ

Čemu se v jídelníčku spíše vyhnout

Na nezdravou stravu je dobré jednou provždy zapomenout

Obecně platí, že je vhodné se vyvarovat kořeněných jídel, přepálených tuků a spíše se zaměřit na lehčí a nenadýmavou stravu.

Co dodat do svého stravovacího plánu

Skořice je zázračné koření

Výborným tipem, který podpoří váš trávicí trakt, je skořice. Toto aromatické koření má řadu schopností a některé z nich přispívají k lepšímu hubnutí, jelikož skořice čistí střeva od parazitů a nežádoucích mikroorganizmů. Díky tomuto pročištění dochází k lepšímu vstřebávání živin a k dokonalejšímu trávení jídla, přičemž se tělo zároveň efektivněji zbavuje škodlivých látek.

Pohyb je sázka na jistotu

Jóga je sport určený všem věkovým generacím

Na dobré trávení a zažívání má obrovský vliv také dostatek pohybu. Vhodně zvolená fyzická aktivita je důležitá pro správnou harmonii a tělesnou rovnováhu. Vyzkoušet můžete pověstnou jógu, kde se naučíte nejen správně dýchat, ale také neustálé napínání svalů vede k uvolnění a zrychlení střevní peristaltiky.

Bez vlákniny to nepůjde

Vláknina nastartuje hubnutí

Vláknina je důležitá pro zlepšení zažívání, pomáhá při hubnutí, a dokonce i při snižování hladiny cholesterolu. V neposlední řadě zvyšuje objem stravy v žaludku a vyvolává pocit nasycení. Dostatečný příjem vlákniny rovněž podporuje peristaltiku střev a má pozitivní vliv na trávení. Dostatek vlákniny chrání i před civilizačními chorobami, jako jsou rakovina trávicího ústrojí, srdeční onemocnění, cukrovka, vysoká hladina cholesterolu a obezita.

Chytře na redukční dietu!

Jedinečný doplněk stravy

Na trhu už několik let hraje prim osvědčený tradiční český přípravek UniLakt skořice. Jedná se o vlákninové tablety obsahující probiotickou kulturu a řasu chlorellu, která napomáhá k úpravě trávení a zažívání.

V tomto jedinečném doplňku stravy naleznete také skořici, jež podporuje odbourávání tuků a usnadňuje trávení. V neposlední řadě je přípravek obohacen o vitamin C, který udržuje normální funkci imunitního systému. Právě ten bývá vlivem nevhodného stravování často oslaben.

Nyní únorová akce!

Při nákupu na www.unilakt.cz zadejte kód UN122 a získejte poštovné zdarma již při objednávce nad 299 Kč! Sleva je platná do 24. 2. 2017.

Více informací na www.unilakt.cz.

Související témata:

Načítám