Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: 3 nejčastější ženské omyly

Foto: thinkstock

Ženy chtějí podle Josefa Hausmanna nemožné věciFoto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy by mnohdy rády spojily v jedno dva tak vzájemně se vylučující protipóly, jako je třeba oheň a led. Říká se tomu vyřešit kvadraturu kruhu.

Článek

Uveďme tři příklady takových iracionálních požadavků.

1. Nejčastější ženský erotický sen

Být znásilněna krásným, něžným a šlechetným princem. Pomineme-li fakt, že muž takového formátu nemá zapotřebí číhat někde ve studeném křoví na naši zasněnou obstarožní kuchařku ze školní jídelny, je v konfliktu se zdravým rozumem požadavek něžnosti při násilí, přímo odporující nedobrovolnému aspektu násilí. My muži máme také své představy, ani ta nejnepravděpodobnější (o filmových hvězdách v naší posteli) však nemá iracionální charakter.

2. Ideální muž

Je to sportovní či umělecká hvězda, která nebude odcházet z domova. Výčitek žen kvůli tomu, že už jde zase na trénink, na zápas, odjíždí na turnaj nebo na umělecké turné, slyšeli sportovci i umělci všeho druhu a výkonnosti bezpočet. Přitom našeho dejme tomu mistra republiky v kanoistice si ona žena vyhlédla a vzala právě proto, že je takový borec. Teď jí jeho tréninky a sparing partneři vadí, chce ho mít doma, pro sebe, „aby byl taky někdy se mnou a pomohl mně s něčím“.

Zeptejte se jí, jestli si myslí, že člověk může jet na mistrovství republiky bez každodenního tréninku, a dostane se vám odpovědi, že vztah je o kompromisech a toleranci. Zeptejte se jí, zda má vymyšleno, z čeho budou žít, až kvůli nedostatečné výkonnosti přijde profesionální sportovec o příjem a zjistíte, že to není její starost. Zeptejte se jí, jestli ji bude v posteli bavit tlustý páprda bez jiskry a ovací davů, pravý opak toho, do kterého se původně zamilovala, a dozvíte se něco o tom, že každý chlap nemusí být jen na sebe myslící sobec.

3. Ideální milenec

Je to Casanova, kterého bude mít jen pro sebe. V lepším případě i jako vysněného manžela. Po jeho šarmu a nadpřirozených milostných schopnostech vzdychají všechny nány. I ta naše mu v zástupu jí podobných leží u nohou připravena kdykoli se mu vzdát a doufá, že jednou si ho urve jen pro sebe. Možná se jí jednou podaří dovléci ho k oltáři, aby se pak užárlila k smrti.

Zkušenější znalci by takových protimluvů jistě našli více (bát se, ale mít předem zaručeno, že to dobře dopadne/zhubnout bez pohybu a odříkání…).

Muži mají snad jen jeden (a ještě jen kvůli tomu, aby zaimponovali ženám): Zbohatnout bez práce. V době tunelářských kmotrů stranicky chráněných před zákonem to však už dávno jako kvadratura kruhu nevypadá.

Načítám